Trăsături de personalitate care se moştenesc de la părinţi: „Infidelitatea se transmite din familie“

Trăsături de personalitate care se moştenesc de la părinţi: „Infidelitatea
se transmite din familie“

Trăsături de personalitate care se moştenesc de la părinţi

Infidelitatea, anxietatea şi dependenţa de aprobarea unei alte persoane sunt doar câteva din trăsăturile de personalitate pe care copiii le moştenesc de la părinţi. Un psiholog explică modul îăn care acestea se pot manifesta în viaţa viitorului adult.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Gemenii identici separaţi la naştere şi crescuţi de părinţi diferiţi manifestă fără îndoială aceleaşi idiosincrazii“, spune psihologul Perpetua Neo. De asemenea, ştim că, în general, copiii au tendinţa de a prelua din obiceiurile părinţilor, scrie bustle.com. Psihologul explică trăsăturile de personalitate care se moştenesc din familie şi cum se manifestă acestea în viaţa de adult.

Predispoziţia la infidelitate

Orice persoană poate să-şi înşele partenerul, iar motivul să nu aibă nimic de-a face cu genetica. Dar, în unele cazuri, genetica poate juca un rol important. „Predispoziţia spre infidelitate ar putea fi strâns legată de genetică şi cantitatea de estrogen secretată de organism, spune psihologul Perpetua Neo. Totodată, specialistul afirmă că infidelitatea se învaţă în familie. „Ca adulţi, avem tendinţa de a recrea viaţa de familie văzută în copilărie. Prin urmare, dacă unul dintre părinţi a fost infidel, este foarte probabil ca viitorul adult să repete acest comportament.

Dependenţa de o altă persoană

Nevoia de a depinde de o altă persoană poate fi moştenită genetic, spune specialistul. Dependenţa se transmite mai ales atunci când modelul este învăţat de la unul dintre părinţi, care nu este dispus să lucreze pentru a schimba acest tipar.  Într-o astfel de situaţie, cu siguranţă viitorul adult va avea nevoie să fie în permanenţă susţinut şi validat de o altă persoană.

Anxietatea

Dacă sunteţi o persoană nevrotică şi / sau anxioasă, una din cauze poate fi chiar moştenirea genetică. „Există dovezi clare că genetica influenţează trăsăturile de caracter ale celor cinci mari tipuri de personalitate (deschidere, conştiinciozitate, extraversiune, agreabilitate şi neuroticism), care, la rândul lor, influenţează comportamentele şi rezultatele în viaţă“, spune psihologul. În acest fel se formează un ciclu în care genele noastre ne predispun la un anumit tipar de comportament si, prin urmare, la un anumit nivel de stres.

ADHD

Există o predispoziţie genetică ridicată atunci când vorbim despre simptomele şi comportamentele ADHD (tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenţie). „Dacă unul dintre părinţi sau o altă rudă apropiată suferă de acest sindrom, copilul poate fi predispus să dezvolte sindromul.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: