Medic: Motivele pentru care cafeaua nu trebuie consumată prima dată dimineaţa, ci mai târziu, în timpul zilei

Medic: Motivele pentru care cafeaua nu trebuie consumată prima dată dimineaţa, ci mai târziu, în timpul zilei

Dr. Raj sugerează să se consume cofeina mai târziu, în timpul zilei,  Foto: Arhivă

Dr. Karan Raj, cunoscut pentru sfaturile de sănătate pe care le oferă pe TikTok, atrage atenţia asupra consumului de cafea dimineaţa. Potrivit lui, cei care consumă cafea ar trebui să aştepte până când nivelurile naturale de cortizol s-au redus, potrivit The Mirror.

Ştiri pe aceeaşi temă

Multe persoane simt că nu pot funcţiona fără cafea şi consumă cofeină imediat ce se trezesc. Cu toate acestea, specialiştii spun că este total greşit şi ar trebui să lăsăm corpul să îşi revină natural după pauza de odihnă.

Vorbind la BBC Morning Live, dr. Karan Raj, renumit pentru sfaturile de sănătate oferite pe TikTok, a avertizat că nu ar trebui consumată cafea mai ales dimineaţa. „Nu beţi cafea dimineaţa pentru a vă trezi. Corpul se trezeşte în mod natural cu cortizol, iar dimineaţa este nivelul cel mai mare de cortizol produs”, a spus el, într-un clip care a fost distribuit ulterior pe TikTok-ul său. 
 
În schimb, dr. Raj sugerează să se consume cofeina mai târziu, în timpul zilei, odată ce aceste niveluri naturale de cortizol se reduc şi energia scade. „Păstraţi-vă cafeaua până în a doua parte a dimineţii, când nivelul de cortizol şi nivelul de energie scad", a spus el.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările