Explicaţia pentru care cafeaua decofeinizată conţine totuşi cofeină: în ce alimente se mai ascunde acest compus

Explicaţia pentru care cafeaua decofeinizată conţine totuşi cofeină: în ce alimente se mai ascunde acest compus

Cafeaua decofeinizată conţine cofeină

Cafeauna decofeinizată conţine cofeină. Sună straniu, dar regulamentele prevăd ca 97% din cofeină să fie eliminată din boabele aceste variante de băutură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă ţi s-a întâmplat să bei la o oră târzie o cafea decofeinizată şi să te întrebi mai apoi de ce nu poţi dormi, află că inclusiv această variantă a îndrăgitei băuturi conţine cofeină. Pe lista băuturilor şi alimentelor care conţin această substanţă mai sunt batoanele proteice, sucurile, ciocolata caldă, apa vitaminizantă şi ceaiul negru sau verde, scrie eatthis.com

Batoane proteice

Batoanele proteice conţin fructe cu coajă lemnoasă şi fructele uscate care cresc nivelul de energie dar există şi excepţii. Unele produse conţin până la 50 mg de cofeină, care înseamnă mai mult decât conţine o cutie de Cola.

Cafea decofeinizată

Nu lăsa numele să te păcălească: decafeinizată nu înseamnă că nu conţine cofeină. Regulamentele FDA prevăd că 97% din cofeină este eliminată din boabele pentru variant „decofeinizată“ a cafelei.

Sucurile

Nu doar variantele de Cola conţin cofeină. Multe din sucurile acidulate din comerţ conţin un procent mai mic sau mai mare din această substanţă.

Ciocolata caldă

Pe lângă pudra de cacao sau sirop de ciocolată, multe din sortimentele de ciocolată caldă conţin cofeină.

Apa vitaminizantă

Unele sortimente de apă vitaminizantă conţin cofeină şi alţi stimulenţi puternici, cum ar fi guarana - un extract dintr-o plantă braziliană, cu un conţinut dublu de cofeină din seminţele de cafea. Dacă citiţi eticheta veţi constata că există variante care conţin echivalenul a aproximativ două espresso.

Ceaiul negru/verde

Procedeul prin care se obţine ceaiul – uscare sau fermentare – determină conţinutul de teină – cafeină - şi catechine. Teina este cunoscută pentru efectul ei energizant, în timp ce catechinele au o acţiune antioxidantă semnificativă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările