Dar ştiai că vinul este bun şi pentru bunăstarea ta mentală? Da, vinul tău preferat, oricare ar fi el, ar putea fi exact ceea ce ai nevoie pentru a te elibera de stresul pe care-l resimţi în ultima vreme, conform unui articol de pe thriveglobal.ro.

Şi, de ceva timp, cunoştinţele ştiinţei populare au sugerat că vinul roşu este bun şi pentru sănătatea inimii. Potrivit Clinicii Mayo, acest lucru se poate datora faptului că vinul roşu conţine antioxidanţi numiţi polifenoli, care pot ajuta la protejarea căptuşelii vaselor de sânge ale inimii. Resveratrolul este unul dintre aceşti polifenoli. Cu toate acestea, potrivit unui studiu din 2014 publicat în JAMA Internal Medicine, persoanele ale căror diete sunt bogate în mod natural în resveratrol nu prezintă riscuri mai mici de boli de inimă sau cancer decât altele.

Invitata lui George Vintilă din emisiunea Good vibes. Good coffee a fost Diana Pavelescu, degustător de vinuri premiat internaţional, de la care am aflat că a face, dar şi a degusta vin este o artă în sine. O artă pe care Diana o stăpâneşte foarte bine, fiind cunoscută acum în toată lumea, deşi parcursul ei profesional în acest domeniu n-a fost unul convenţional, terminând ingineria de calculatoare şi trecând apoi prin departamentul de vânzări al unei firmei din Sibiu. Iar dacă şi tu cochetezi cu ideea de a te aventura în fascinanta lume a vinurilor, am aflat de la Diana că principala calitate a unui degustător este memoria senzorială, care trebuie antrenată permanent şi care funcţionează pe bază de asocieri. Şi pentru că oenologia este un domeniu atât de fascinant, Diana ne-a răspuns la multe alte întrebări: este vinul magie pură, ştiinţă exactă sau o fiinţă în continuă transformare? Cât de importantă este promovarea vinurilor româneşti, pentru ca şi restul lumii să afle despre ele? Cât de greu este să evaluezi un vin? Contează cât plătim pe o sticlă şi putem evalua un vin după preţul lui? Şi oare chiar se ascunde adevărul într-un pahar de vin?

Urmăreşte întreaga emisiune Good vibes. Good coffee, un concept Thrive Global difuzat pe Magic TV şi pe YouTube Magic FM România, pentru a afla din secretele şi beneficiile vinului.  

 

Şi nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM România pentru a urmări toate emisiunile Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole.