. Suntem învăţaţi de la început că hrana poate fi o recompensă pentru un comportament acceptat/ încurajat de către adulţi. În adolescenţă, ea poate deveni cel mai bun prieten, unul care nu te judecă, care îţi este la îndemână atunci când restul colegilor nu te acceptă. În astfel de situaţii, mâncarea devine o sursă de iubire şi de fericire, o pârghie de confort şi sprijin când suntem trişti, nervoşi, stresaţi, plictisiţi, neînţeleşi, conform unui articol de pe thriveglobal.ro.

De ce n-ar trebui să căutăm recompense în frigider, care este legătura dintre copilărie şi relaţia noastră cu mâncarea, de ce suntem o generaţie care mănâncă (mai) mult, de ce nu trebuie să gătim în exces şi cât de important este să ne ascultăm corpul, de ce n-ar trebui să căutăm soluţii la probleme de serviciu în farfurie şi de ce e important să mâncăm (doar) când ne e foame, care sunt resorturile psihologice pentru care cumpărăm mai mult decât consumăm, dar şi care este rolul terapeutic al gătitului – iată temele abordate de chef Adi Hădean, Liana Stanciu şi Mr. Curious în cadrul emisiunii Spune pe bune.

Urmăreşte întregul episod despre legătura dintre hrană şi fericire - Spune pe bune, cu Liana Stanciu, Mr. Curious şi chef Adi Hădean, un concept Thrive Global difuzat pe Magic TV şi pe YouTube Magic FM România.

Şi nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM România pentru a urmări toate emisiunile Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole.