10 trăsături fizice surprinzătoare care sunt considerate atrăgătoare în diferite ţări ale lumii

10 trăsături fizice surprinzătoare care sunt considerate atrăgătoare în diferite ţări ale lumii

În Japonia, persoanele cu dinţii stâmbi sunt considerate deosebit de atractive FOTO Bright Side

Frumuseţea stă în ochii privitorului. În funcţie de ţara în care trăieşte o persoană, idealurile sale de frumuseţe pot fi complet diferite faţă de ale celorlalţi. Ceea ce mulţi ar putea considera ca fiind un defect fizic poate fi o trasătură atrăgătoare pentru altcineva. Iată o selecţie a celor mai interesante lucruri pe care oamenii le consideră sexy în diferite culturi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Japonia – Dinţii strâmbi

În Occident, o dantură dreaptă reprezintă definiţia zâmbetului perfect şi mulţi nu îşi pot imagina că alte persoane ar putea crede contrariul. În Japonia, însă, lucrurile stau exact invers: apogeul atractivităţii este aşa zisul „yaeba“ sau dinţii strâmbi. Se crede că oamenii arată mai drăguţ dacă au această calitate. De aceea, medicii dentişti din Japonia sunt la mare căutare în rândul bărbaţilor şi femeilor.
 
 

Noua Guinee şi Africa de Vest - Cicatricile

Locuitorii din Noua Guinee şi alte câteva ţări din Africa încă îşi decorează corpurile cu modele şi numeroase cicatrici artistice. Aceste cicatrici le sunt de obicei făcute bărbaţilor în timpul unei ceremonii de iniţiere, în timp ce pentru femei aceste „tatuaje“ sunt considerate un indicator al frumuseţii supreme. Desigur, şi în ţările dezvoltate există un număr mare de oameni care găsesc această practică atrăgătoare – fiind cunoscută drept „modificare corporală“.
 
 

Coreea de Sud – Faţa în formă de inimă

În Coreea de sud, chirurgia plastică nu doar că este foarte răspândită, ci este considerată complet normal. În marile oraşe, vei vedea la tot pasul reclame care încurajează oamenii să recurgă la operaţie estetică pentru îmbunătăţirea aspectului fizic. Aici, faţa în formă de inimă este văzută ca una dintre trăsăturile cheie ale frumuseţii. Pentru a obţine asta, mulţi coreeni sunt dispuşi să treacă prin operaţii complexe care deseori implică la ruperea oaselor mandibulei în trei părţi, înlăturarea părţii centrale şi lipirea celorlalte două pentru crearea unei bărbii mai ascuţite. După care, colţurile noii bărbii sunt rotunjite. Mult timp în urma acestui tip de operaţie, pacienţii nu pot să mănânce alimente solide.
 

 

Mauritania – Greutatea excesivă

Femeile din Mauritania nu au nicio şansă să atragă privirile bărbaţilor dacă nu au straturi de grăsime pe stomac. Pentru a se asigura că fetele ajung la dimensiunile dorite, părinţii lor le trimit la „ferme“ speciale unde pot mânca până la 16.000 de calorii pe zi (valoarea normală fiind de 1,500 de calorii). Din păcate, din cauza acestei tradiţii, multe fete dezvoltă afecţiuni ale stomacului.
 

 

Iran – Plasturi chirurgicali pe nas

Iran este capitala rinoplastiei. În ciuda costurilor ridicate pe care le presupune această procedură, femeile şi bărbaţii din această ţară sunt gata să plătească oricât de dragul unui nas drept, care este văzut de locuitori nu doar ca un simbol al frumuseţii, ci şi al unui anumit statut social. Acesta, însă, este departe de a fi cel mai ciudat lucru pe care îl puteţi vedea în Iran. Chiar dacă nu au trecut printr-o rinoplastie, anumite persoane decid să se plimbe în public cu un plasture pe faţă pentru a-I face pe ceilalţi să creadă că şi-au operat nasul.
 
 

China şi Thailanda – pielea palidă

În multe zone din Asia, tenul palid este considerat a fi cel mai înalt standard de frumuseţe. Dacă mergi într-un magazin în cautarea unei creme de faţă, este puţin probabil să găsiţi una care nu conţine un ingredient pentru albire, inclusiv în cazul produselor bărbăteşti de după ras. Mulţi chinezi refuză să meagă la plajă fără o mască, din dorinţa de a proteja pielea de efectele solare. Mai mult, chinezoaicele şi thailandezele cred că occidentalii sunt nebuni pentru că îşi doresc să meargă la solar.

 

Tribul Fula (Africa) – Fruntea înaltă

Cel mai important atribut pentru femeile din tribul Fula din Africa este să aibă o frunte înaltă. De aceea, unele femei din trib îşi indepărtează o parte din podoaba capilară pentru a crea iluzia unei frunţi mai late. O tradiţie similară a fost observată şi în Europa medievală, atunci când femeile erau renumite pentru îndepărtarea a jumătate din părul de pe frunte.
 
 

Myanmar (Burma) – Gâtul lung

Una dintre regiunile a Myanmar-ului de est a fost denumit „ţara femeilor-girafă“. Aceast nume se referă la tribul Kayan care trăieşte acolo, ale cărui femei poartă inele în jurul gâtului. Pentru acest trib, cu cât gâtul unei persoane este mai lung, cu atât arată mai bine. Potrivit legendei, aceste inele de metal protejează femeile Kayan de tigri, deşi în realitate este doar o modalitate de exprimare a identităţii lor tribale.
 
 

Tribul Mursi (Etiopia) – Buze lărgite

În tribul Mursi, fetele învaţă să-şi întindă pielea buzei de jos, folosindu-se de discuri speciale. Cu cât este mai mare discul, cu atât statutul social al fetei este mai înalt şi zestrea care trebuie plătită înainte de căsătorie este mai mare. Cât despre motivul din spatele acestei tradiţii neobişnuite, există două teorii: prima ar fi că Mursi cred că spiritele rele pot intra într-o persoană prrin gură şi de aceea discul care scopul e a le opri. Potrivit celeilalte versiuni, oamenii din trib au început să facă acest lucru pentru a evita ca femeile lor să fie furate şi folosite ca sclave.
 

 

Tajikistan – Sprâncenele împreunate

În anumite zone din Tajikistan, „monosprânceana“ este considerată un semn al frumuseţii feminine. Dacă natura nu a înzestrat-o pe femeie cu această trăsătură, aceasta poate să aplice un machiaj negru în zona dintre sprâncene. Oamenii locului sunt convinşi că sprâncenele împreunate sunt un indicator că persoana va avea noroc în viaţă.
 
 
Sursa: Bright Side

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările