Vârsta părinţilor poate influenţa predispoziţia copiilor de a dezvolta anxietate şi comportament violent

Vârsta
părinţilor poate influenţa predispoziţia copiilor de a dezvolta anxietate şi
comportament violent

Vârsta părinţilor poate influenţa predispoziţia copiilor de a dezvolta anxietate şi comportament violent

Copiii născuţi de părinţi mai tineri de 20 de ani au sunt mult mai anxiosi, antisociali şi dezvoltă comportamente nepotrivite, afirmă cercetătorii olandezi după ce au analizat peste 32 de mii de cazuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce au analizat peste 32 de mii de copii cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, cercetătorii olandezi au concluzionat că mamele peste 30 de ani au copii ce dezvoltă obiceiuri mai sănătoase decât cei ai căror părinţi au sub 20 de ani.

Părinţii incluşi în cercetare aveau între 16 şi 68 de ani, studiul analizând comportamentele copiilor, metodele de educaţie aplicată de părinţii şi profesorii lor, dar şi influenţa vârstei părinţilor.

S-a pus accentul pe comportamentele problemă, precum bullying, vandalism, violenţă şi anxietate.

Studiul a confirmat „o asociere benefică între vârsta parentală de peste 30 de ani şi o mai mică predispoziţie spre a dezvolta comportament problematic“.

Cercetătorii sugerează că „a avea părinţi peste 30 de ani, nu numai că implică adesea o poziţie socio-economică mai bună decât părinţii tineri, oferind astfel un mediu sigur dezvoltării copiilor, dar aceştia au şi o experienţă de viaţă mai mare“. De asemenea, se sugerează că „părinţii mai în vârstă au mai multă autoritate“.

Studiul a scos în evidenţă că mamele care aveau copii înainte de 20 de ani prezentau un risc mai mare să crească copii mai anxiosi, antisociali şi care dezvoltă comportamente agresive.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: