Trotuar 3D, unic în România, realizat pentru integrarea senzorială a copiilor cu autism

Trotuar
3D, unic în România, realizat 

pentru
integrarea senzorială a copiilor cu autism

Trotuar 3D, unic în România, destinat integrării senzoriale a copiilor cu autism.

Adrian Gemănaru, psihologul român nominalizat, anii trecuţi, la World Autism Festival, a elaborat un nou proiect destinat copiilor cu nevoi speciale. Este vorba de „Trotuarul Senzorial“, un concept unic în ţara noastră, realizat într-un loc public.

Ştiri pe aceeaşi temă

La construcţia ineditului proiect au contribuit şi angajaţii Primăriei din Constanţa, dar şi copii şi artişti cu desene 3D. „Trotuarul Senzorial“ foloseşte materiale dintre cele mai diverse, precum nisip, piatră, lemn, culori şi textile speciale, astfel încât acesta să redea cât mai fidel atmosfera „sălbatică“ a naturii şi să-i conducă pe copii spre integrare senzorială în mediul înconjurător.

„După succesul pe care l-am avut cu proiectul Spaţiul Senzorial, am decis să extindem proiectul şi către exterior, în spaţiul public. Trotuarul Senzorial creează o zonă specială în atmosfera constănţeană, un loc cald în care lucrările artistice sunt expuse sub cerul liber şi pot fi admirate de orice curios. Întregul concept cuprinde o îmbinare din mai multe elemente, unite toate într-o temă a naturii sălbatice. Toate acestea sunt aduse într-o poveste frumoasă: desene 3D, colace marinăreşti, trunchiuri de copaci, nisip, pietre sau bucăţi de lemn“, a spus psihologul Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului de Psihologie „Marea Neagră“ şi coordonatorul proiectului.

Faptul că trebuie să te descalţi, să rămâi în picioarele goale, pentru a putea simţi sub tălpi texturile trotuarului senzorial trezeşte o stare aparte, de parcă te teleportezi în mijlocul naturii.

„Este cunoscut faptul că talpa piciorului reprezintă o hartă senzorială a întregului corp, iar toate organele noastre interne au corespondenţă în talpa piciorului. Beneficiarii principali ai proiectului sunt copiii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist, însă îi invităm pe toţi constănţenii şi turiştii să vină oricând pentru a se bucura de natură“, a mai spus psihologul.

Tema întregului concept este Children Wild Nature şi este realizat din materiale rezistente la intemperii, find pus în scenă în faţa sediului Centrului de Psihologie „Marea Neagră“ din Constanţa, str. Andrei Muresanu nr. 8.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările