Cei mai inteligenţi copii din lume: micuţii geniali care fac parte din Mensa, organizaţia celor mai deştepţi oameni

Cei mai inteligenţi copii din lume: micuţii geniali care fac parte din Mensa, organizaţia celor mai deştepţi oameni

Anthony Popa Urria. Cei mai inteligenţi copii din lume. FOTO

Cei mai inteligenţi copii din lume au un IQ care depăşeşte adesea 140 de puncte, în vreme ce media este de 100. Printre miciile genii de pe mapamond se numără şi români care la numai 2 ani ştiau alfabetul sau să numere până la 1.000.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei mai inteligenţi copii din lume: IQ de 154 la nici trei ani 

Mensa, asociaţia internaţională a oamenilor inteligenţi (adică a persoanelor care au un IQ de peste 131, reprezentând doar 2% din populaţia planetei) a început în urmă cu doi ani şi în România testările pentru copiii cu vârsta sub 16 ani. Astfel, printre cei mai inteligenţi copii din lume se numără şi români geniali, cum sunt Dorian Istrate sau Anthony Popa Urria. 

Cei mai inteligenţi copii din lume: Dorian Istrate

Dorian Istrate se numără printre cei mai inteligenţi copii din lume, fiind unul dintre membrii Mensa, cu un IQ care depăşeşte 140. În urmă cu doi ani, la numai 12 ani, Dorian declara pentru postul de televiziune Digi24 că vrea să studieze la Oxford, unde învaţă şi fratele său mai mare. De altfel, atât fratele, cât şi tatăl lui sunt membri Mensa.

FOTO 

Cei mai inteligenţi copii din lume: Anthony Popa Urria

Încă de la vârsta de doi ani şi nouă luni, în 2013, băieţelul de origine română Anthony Popa Urria, stabilit în Canada, devenise celebru după ce s-a stabilit că are un IQ de 154 şi a fost acceptat în Mensa. Puştiul ştia încă de la doi ani să citească, să numere până la 1.000, vorbea româna, engleza şi spaniola. Laura, mama lui Anthony, povestea că la zece luni l-a auzit că spune alfabetul, iar bunica sa declara că încă de la patru luni observase că era extrem de atent la tot ce se întâmpla în jurul său.

FOTO 

Cei mai inteligenţi copii din lume: Sherwyn Sarabi

La vârsta de trei ani, Sherwyn Sarabi, un băieţel din Marea Britanie, a obţinut 160 de puncte la testul Mensa de determinare a coeficientului de inteligenţă, similar cu IQ-ul lui Albert Einstein, Bill Gates sau Stephen Hawking. Copilul a început şcoala de la vârsta de numai doi ani, iar mama lui, Amanda Sarabi, povestea că până la patru ani citise deja aproape 200 de cărţi. În prezent, geniul din Marea Britanie are şase ani, iar la zece ani va merge la Universitatea Harvard pentru a studia fizica cuantică.

FOTO 

Cei mai inteligenţi copii din lume: Luis Roberto Ramirez

Născut în Mexic, Luis Roberto Ramirez are astăzi 12 ani, iar din 2013 a început să studieze fizica cuantică la Universitatea Harvard, conform publicaţiei Times Of India. Luis are un IQ de peste 150, intrând în categoria lui Albert Einstein (150-160), la numai 5 ani a învăţat singur limba engleză, iar între timp a reuşit să înveţe franceza şi chineza.

FOTO mexico.cnn.com

Cei mai inteligenţi copii din lume: Neha Ramu

Neha Ramu s-a născut la Londra, în Marea Britanie, părinţii ei fiind indieni. La 13 ani, în 2013, a fost acceptată ca membru Mensa, după ce a obţinut un coeficient de inteligenţă de 162. Fata este îndrăgostită de şah şi declara ca visează să studieze neurologia la Universitatea Harvard. Comparată cu alte genii celebre, Neha spunea modestă: "Stephen Hawking, Albert Einstein au realizat atât de multe. Nu e corect să mă compar cu ei doar pe baza IQ-ului."

FOTO archives.deccanchronicle.com

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările