5 metode de disciplină care îi pot face rău copilului tău

5 metode de disciplină care îi pot face rău copilului tău

Fiţi calm şi raţional, chiar dacă atitudinea copilului vă poate scoate uneori din minţi FOTO Shutterstock

Educaţia copilului este unul dintre cele mai sensibile capitole ale muncii de părinte. Mai ales că unele dintre metodele educative alese de părinţi nu sunt cele mai potrivite pentru copiii lor. Dincolo de faptul că acestea nu oferă rezultate pozitive, le pot influenţa în rău comportamentul şi dezvoltarea ulterioare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată cele cinci metode de disciplină care le pot face mai mult rău decât bine copiilor:

1.Ţipi

Sub nicio formă nu e indicat să ţipaţi la copii. Este prima reacţie pe care o avem atunci când ne pierdem cumpătul, însă nu-l învăţaţi nimic bun pe copil prin această atitudine. Este un non-sens să ţipaţi la copil pentru că face gălăgie. Nu puteţi corecta un comportament, când folosiţi acelaşi tip de comportament. 

Dacă vreţi să fiţi un model demn de urmat, încearcaţi să fiţi calm şi raţional, mai ales atunci când simţiţi că nu mai faceţi faţă. Puteţi să faceţi o mică pauză până când vă liniştiţi, pentru ca mai apoi să- i explicaţi copilului, pe un ton calm, ce a făcut greşit.

2. Îi plăteşti cu aceeaşi monedă

Să zicem că cel mic vă loveşte sau vă muşcă. Sub nicio formă nu-i răspundeţi în acelaşi mod, spunându-i: “Uite, doare! Nu e frumos să loveşti/muşti etc.!”. În acest fel, nu-l învăţaţi de bine, ci îi întăriţi ideea că poate ataca pe cineva din punct de vedere fizic. 

Cel mai bun mod de a răspunde agresiunii de ordin fizic este să-i explicaţi ferm şi calm ce a făcut greşit şi de ce nu este acceptabil un astfel de comportament. Nu uitaţi că cei mici sunt foarte buni imitatori. Cu cât te porţi mai reponsabil, cu atât copiii tăi vor învăţa de la tine cum să se comporte.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările