„Urăsc acei oameni dezgustător de urâţi”. Citatele memorabile ale lui Karl Lagerfeld, subiectul unei noi cărţi

„Urăsc acei oameni dezgustător de urâţi”. Citatele memorabile ale lui Karl Lagerfeld, subiectul unei noi cărţi

Karl Lagerfeld, directorul de creaţie Chanel, alături de Choupette, pisica sa cu care vrea să se însoare

O carte dedicată celor mai controversate citate ale creatorului de modă Karl Lagerfeld, şi nu sunt deloc puţine, va fi lansată în acest an, potrivit vogue.co.uk. Numeroasele vorbe de duh ale directorului de creaţie al casei de modă Chanel vor fi acompaniate de 80 de ilustrate, realizate de Charles Ameline.

Nu sunt mulţi cei care au reuşit să iasă teferi şi neatacaţi de gura „lupului rău Lagerfeld”, recunoscut pentru diversitatea vocabularului său. Scriitorul francez Jean-Christophe Napias nu a vrut să le facă uitate, aşa că a ales citate memorabile, începând din anii '70, ale celui care a devenit imaginea onestităţii brutale.

Adele, Pippa Middleton şi Michelle Obama sunt doar câteva dintre personalităţile care au resimţit pe propria piele cum este să fii „analizat” cu o sinceritate dusă la extrem de către omul care pare să nu aibă subiecte tabu într-o discuţie.

Volumul „The World According To Karl (Lumea potrivit lui Karl)” se anunţă un succes încă de pe acum, marca Karl Lagerfeld fiind o certitudine a victoriei în orice domeniu. Deşi nu a fost realizată în colaborare cu subiectul principal în sine, Lagerfeld s-a declarat „fericit” când a aflat despre carte.

Putem doar să presupunem că următoarele citate celebre ale designerului vor fi prezente în carte, dar şi multe altele pe lângă.

1973 – Despre budoarul său:
„Dacă îl vezi, te gândeşti la orice în afară de sex, pentru că este cea mai neatrăgătoare cameră. Iubesc dormitoarele care nu-ţi inspiră sex.”

1975 – Despre modul său de lucru:
„Sunt un fel de vampir, mă hrănesc cu sângele altora.”

1978 – Despre începuturile sale:
„Când aveam 4 ani, i-am cerut mamei un valet de ziua mea.”

1984 – Despre starea lui, înainte de show:
„Sunt un fel de nimfoman care nu are orgasm niciodată.”

2003 – Despre oamenii scunzi şi neatrăgători:
„Viaţa nu este un concurs de frumuseţe, iar unii oameni urâţi sunt chiar grozavi. Urăsc, în schimb, acei oameni dezgustător de urâţi. Cei mai răi sunt bărbaţii urâţi şi scunzi. Femeile pot fi scunde, dar la bărbaţi este imposibil. Este ceva peste care nu vor putea trece toată viaţa – de aceea sunt răi şi vor să te omoare.”

2004 – Despre colaborarea cu H&M, unde accentul a fost pus pe stilul individual, şi nu pe preţul hainelor:
„Şic este un fel de maioneză, ori îţi iese, ori se taie.”

2006 – Despre muzică şi tehnologie:
„iPodul este genial. Am vreo 300.”

2007 – Despre sentimentele sale înainte de colecţie:
„Nu am sentimente umane”

2007 – Despre mobilatul unei case:
„Cea mai importantă piesă dintr-o casă este coşul de gunoi.”

2007 – Despre cea mai veche meserie din lume:
„Sunt, mai degrabă, pro-prostituţie. Admir persoanele care pot face asta. Cred că poate să fie foarte distractiv. Slavă Domnului pentru asta. Oamenii au nevoie să se descarce, altfel devin criminali.”

2007 – Despre imaginea sa inimitabilă:
„Sunt propria mea caricatură şi-mi place asta. Este o mască pe care o port. Pentru mine, Carnavalul de la Veneţia durează tot anul.”

2008 – Despre dezbaterea în privinţa blănurilor:
„Discuţia despre blană este copilărească.”

2009 – Despre Heidi Klum:
„Nu ştiu cine este Heidi Klum. Nu este cunoscută în Franţa. Nici Claudia Schiffer nu ştie cine este Heidi Klum.”

2010 – Despre ochelari:
„Sunt burka mea. Nu văd prea bine şi oamenii care nu văd prea bine, când îşi dau jos ochelarii, arată ca nişte căţei drăguţi care vor să fie adoptaţi.”

2010 – Despre interviuri:
„Mi-a luat interviu odată o jurnalistă din Germania – o femeie îngrozitor de urâtă. Era în primele zile după căderea comunismului, poate chiar la o săptămână după, şi ea purta un pulovăr galben prin care puteai vedea mai multe. Avea nişte sâni imenşi şi un sutien mare şi negru. Mi-a zis că sunt nepoliticos că nu-mi dau jos ochelarii de soare. Am întrebat-o: «Dar eu te rog pe tine să-ţi dai jos sutienul?»”.

2010 – Despre homosexualitate:
„Când eram mic, am întrebat-o pe mama ce înseamnă homosexualitate şi ea mi-a zis – asta era acum 100 de ani în Germania, iar ea era foarte liberală – că este la fel de importantă precum culoarea părului. «Nu e nimic. Unii oameni sunt blonzi, iar alţii bruneţi. Nu este un subiect». Avea o atitudine foarte sănătoasă.”

2010 – Despre blană şi cruzimea asupra animalelor:
„Nu-mi plac oamenii care măcelăresc animale, aşa cum nu-mi plac nici oamenii care măcelăresc oameni, ceea ce se pare că este extrem de popular în lume.”

2010 – Despre conversaţii intelectuale:
„Când era mic, voiam să fiu adult. Voiam să ştiu tot, nu că mi-ar plăcea să vorbesc despre asta. Urăsc conversaţiile intelectuale cu intelectuali, pentru că nu-mi pasă decât de opinia mea.”

2010 – Despre Andy Warhol:
„Poate că n-ar trebui să spun asta, dar era chiar respingător ca înfăţişare.”

2011 - Despre Coco Chanel:
„Coco Chanel ar urî ce fac eu. Brandul are o imagine care depinde de mine. Fac tot ce ea nu a făcut vreodată. A trebuit să-mi găsesc semnătura. A trebuit să plec de la ceea ce era Chanel şi să mă îndrept către ceea ce trebuia să fie.”

2012 – Despre surorile Middleton:
„Kate Middleton are o siluetă drăguţă. Îmi place acest gen de femeie, îmi place frumuseţea romantică. Pe de altă parte, sora ei încearcă să răzbească. Nu-mi place faţa ei. Ar trebui să-şi arate doar spatele.”

2012 – Despre blestemul nunţilor:
„Nu mă recomand pentru rochii de mireasă – ar sfârşi printr-un divorţ.”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: