FOTO „Manechinul vorbitor” are informaţii pentru cumpărător

FOTO „Manechinul vorbitor” are informaţii pentru cumpărător

FOTO buystoreshelving.com

Tehnologia a adus „printre noi” manechinele vorbitoare. Cu ajutorul unei aplicaţii, manechinele high tech pot să comunice cu pasionaţii de cumpărături.

Ştiri pe aceeaşi temă

Manechinele sunt echipate cu cipuri care transmit semnale pe smartphone-ul cumpărătorului de la o distanţă de maximum 50 de metri, oferindu-i informaţii despre hainele expuse pe ele.

Persoanele care au descărcat aplicaţia creată de o companie britanică numită Iconeme, pot afla mai multe despre îmbrăcămintea şi încălţămintea de pe manechine, cum ar fi locul exact în care se găsesc în magazine sau preţul fiecărui obiect vestimentar în parte. De asemenea, aplicaţia se poate conecta la site-ul firmelor producătoare, ceea ce înseamnă că fiecare piesă vestimentară poate fi cumpărată online, indiferent de momentul zilei.
 
Tehnologia a fost deja adoptată de câteva magazine din Marea Britanie, precum Bentalls sau Hawes&Curtis.
FOTO Daily Mail
 
Comunicarea dintre manechin şi cumpărător se bazează pe imaginile şi informaţiile transmise prin intermediul telefonului clientului.  Pe viitor, de pe smartphone-uri precum iPhone, cu Siri încorporat, se va putea comunica verbal cu manechinul, scrie „Daily Mail”. 
 
Brandurile care folosesc această tehnologie pot alege informaţiile pe care vor să le facă publice şi, de asemenea, pot avea acces la informaţii despre cumpărător. Acesta, la rândul lui, îşi poate seta informaţiile personale daca doreşte ca ele să fie accesibile retailerilor. Fondatorii acestei tehnologii inovatoare sun Jonathan Berlin şi Adrian Coe, care au, împreună, peste 50 de ani de experienţă în domeniul cumpărăturilor şi care au lucrat, de-a lungul timpului, cu nume faimoase din industria modei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările