Sondaj: Nevoia unei relaţii, în strânsă legătură cu fericirea

Sondaj: Nevoia unei relaţii, în strânsă legătură cu fericirea

FOTO Shutterstock

Un sondaj realizat de site-ul de dating Sentimente.ro a revelat faptul că nevoia unei relaţii de dragoste se află în strânsă legătură cu fericirea şi contribuie, în plus, la încrederea de sine.

Cum te face să te simţi dragostea? Fericit (67%), mai dispus să râd toată ziua (33%), mai puternic, mai încrezător (61%) – acestea sunt concluziile unui sondaj realizat de site-ul de dating Sentimente.ro.
 
Ce te face să te simţi iubit? Acceptarea necondiţionată (81%), îmbrăţişarea unui copil (27%), bucuria animalului de companie (14%), au mai declarat utilizatorii site-ului. 
 
Pentru a verifica rezultatele sondajului online, Sentimente.ro a făcut un experiment în offline. Astfel, teoria a fost testată în practică, iar efectele dragostei au fost observate în timpul unei şedinţe foto inedite, cu ajutorul fotografului Mihnea Ratte. 
 
„De 18 ani, Sentimente.ro susţine dragostea şi am reuşit să arătăm acest lucru prin proiectele noastre, dincolo de scopul evident al site-ului. Prin urmare, am invitat câteva persoane la o şedinţă foto, fără să le dăm prea multe detalii. În timp ce li se făcea portretul, au văzut un mesaj din partea cuiva drag: soţ/soţie, copii, prieteni apropiaţi sau chiar un video cu animalul de companie. Reacţiile naturale şi evidente arată că dragostea, în orice formă a sa, ne face mai fericiţi. Şi în acest caz, imaginile chiar fac cât 1.000 de cuvinte“, a declarat Flori Dragomir, vicepreşedinte şi fondator al Sentimente.ro.
 
 
Experimentul foto a plecat de la rezultatele sondajului Sentimente.ro, care au arătat că oamenii se simt iubiţi atunci când au pe cineva alături (81%), care îi acceptă aşa cum sunt, necondiţionat, când primesc îmbrăţişarea unui copil (27%), când li se declară dragostea printr-un simplu te iubesc (43%) sau când se joacă împreună cu animalul de companie (14%). La polul opus, ceea ce-i face să se simtă neiubiţi este lipsa încrederii, posesivitatea, dorinţa partenerului de a-i schimba (42%). Criticile (26%) şi certurile constante sunt de asemenea surse de stres şi de îndepărtare într-o relaţie, indiferent de natura acesteia, mai arată sondajul. 
 
 
Nevoia unei relaţii, în strânsă legătură cu fericirea
 
Mai mult decât atât, respectul, încrederea (77%), loialitatea (62%), curajul (24%), altruismul (23%) şi mai puţin gelozia (5%) sunt strâns legate de ideea de iubire, spun utilizatorii Sentimente.ro. Ei consideră de asemenea că au nevoie de dragoste, în orice formă a ei, pentru a se simţi fericiţi. 
 
„Remarcăm o tendinţă tot mai evidentă între utilizatorii Sentimente.ro şi anume aceea de a nu se grăbi atunci când intră într-o relaţie. Deşi online totul se întâmplă mult mai repede, aceştia sunt categorici când vine vorba de valorile pe care le caută: respect, încredere, sprijin necondiţionat. Credem că acest lucru contribuie decisiv la succesul relaţiilor. Ştiind exact ce caută pe site, atunci când se întâlnesc în offline, deja ştiu că există o afinitate clară, iar lucrurile merg mult mai repede, a explicat Flori Dragomir.“
 
De altfel, acest lucru este confirmat şi de faptul că 32% dintre utilizatori susţin că au nevoie ca mai întâi să fie prieteni cu o persoană, pentru ca mai apoi să ajungă la un nou nivel în dezvoltarea relaţiei. În plus, o treime dintre cei care au răspuns la sondajul Sentimente.ro susţin că, deşi se îndrăgostesc mai greu, o fac pentru totdeauna. Iar dacă dragostea şi fericirea merg mână în mână, imediat după acestea vine dorinţa de a se simţi respectat într-o relaţie (47%) şi de a se căsători cu persoana iubită (46%). 
 
Apariţia copiilor, respectiv consolidarea unui cerc de prieteni apropiaţi vin în completarea tabloului unei vieţi perfecte pentru 34% dintre utilizatori.
 
„Cei care au răspuns la sondaj sunt persoane singure, însă acest lucru nu-i împiedică să spună că dragostea – în toate formele ei – le schimbă viaţa. Fie că se gândesc la un partener, la un prieten apropiat, la o rudă sau chiar la un animal de companie, peste jumătate dintre cei care au particpat la sondajul online au spus că, atunci când iubesc, simt că totul le merge mai bine“, a mai precizat Flori Dragomir. 
 
Sondajul a fost realizat în perioada 1-30 septembrie, online, în rândul membrilor site-ului, pe un eşantion de 1.516 utilizatori activi, 45% femei şi 55% bărbaţi. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: