Vopseşte ouăle cu coajă de ceapă roşie

Vopseşte ouăle cu coajă de ceapă roşie

Mama şi bunica ne învaţă încă de când suntem mici că ouăle de Paşte se vopsesc întotdeauna în Joia Mare. Acesta este obiceiul care încă se mai păstrează în Moldova şi Bucovina, însă multe gospodine din alte zone vopsesc ouăle în Vinerea sau Sâmbăta Mare. Ele folosesc vopsea din comerţ, dar există şi metode naturale.

Buddy Valastro: Orice tort este însoţit de o provocare şi din fiecare avem ceva de învăţat

Buddy Valastro: Orice tort este însoţit de o provocare şi din fiecare avem ceva de învăţat

Torturile nu mai au secrete pentru celebrul chef patiser Buddy Valastro. Fie că prepară torturi sub formă de maşini, de animale sau torturi pentru ocazii speciale, fiecare desert care iese din mâinile lui este operă de artă şi toate pot fi degustate la cofetăria Carlo’s Bakery din New Jersey. Deşi este ocupat cu filmarea emisiunii „Cake Boss“, Buddy a avut timp şi pentru câteva intrebări.

Sunt surprinzător de puţine restaurante franţuzeşti în Bucureşti şi nu vorbesc acum doar despre restaurantele cu bucătărie fină, Haute Cuisine, ci despre toate, în special bistrourile franţuzeşti, pe care te-ai aştepta să le găseşti la tot pasul într-un oraş care încă se mândreşte aducându-şi aminte de eticheta cu Micul Paris.

acum 3 luni · comentarii (1)

Când am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai bună bucătărie românească din Bucureşti, nu am luat în calcul diferenţele dintre restaurantele tradiţionale româneşti, cele cu bucătărie ţărănească, cele cu bucătărie boierească şi celelalte (sub)categorii care ar mai putea intra în discuţie, însă am promis că revin asupra subiectului cu detalii.

acum 4 luni · comentarii (1)

De ce în cele mai multe restaurante nu sunt respectate reguli elementare de igienă? Răspund tot eu: nu fiindcă nu vor, ci pentru că oamenii de acolo nu gândesc, nu îşi pun capul la contribuţie. Nimic din ce o să scriu mai jos nu e de învăţat în şcoală, la liceele de alimentaţie publică sau la trainingurile din industria ospitalităţii.

acum 5 luni · comentarii (19)

Gâscă pe varză, gâscă umplută sau gâscă la cuptor, mâncăruri mult prea bune ca să nu salivezi pavlovian numai când auzi. Şi dacă azi tot e mare sărbătoare, că e Moş Nicolae cel bun şi darnic, care aduce cadouri copiilor cuminţi, v-aduc şi eu o reţetă de sărbătoare.

acum 7 luni · comentarii (1)

Crumble este o prăjitură cu iz anglo-irlandez, născută în timpul războiului, când toate alimentele erau raţionalizate. Aşa că gospodinele se străduiau să gătească ceva gustos, dar cu ingrediente puţine şi fără gătit îndelungat.

acum 9 luni · comentarii (0)
Postari Recente