Ciorbă de legume cu spanac, o adevărată porție de sănătate. Ce adaugi la final pentru un gust deosebit

0
Publicat:

Un preparat gustos cu multe vitamine care nu trebuie să lipsească de pe nicio masă. Ciorba de legume cu spanac se gătește ușor, iar calitățile sale nutritive sunt uimitoare. Această mâncare este o adevărată porție de sănătate.

Ciorba de legume, un preparat ieftin și sănătos FOTO Shutterstock
Ciorba de legume, un preparat ieftin și sănătos FOTO Shutterstock

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 tijă de țelină (sau 1/2 rădăcină)
  • 1 ardei gras mic
  • 3-4 cartofi
  • 1 dovlecel mic
  • 100 g fasole verde
  • 150 g spanac tânăr
  • câteva roșii
  • 2 linguri bulion de roșii
  • o lingură de orez
  • un ou (opțional)
  • 5-6 linguri de ulei
  • sare după gust
  • zeamă de lămâie pentru acrit
  • leuștean

Mod de preparare

Pentru un gust deosebit, legumele se călesc foarte puțin, cât să devină puțin aurii. „Pentru început spală bine morcovul, țelina și ardeiul. Apoi toacă ceapa, rade morcovul și taie cubulețe mici țelina și ardeiul. Peste ele pune un praf de sare și călește-le până când se înmoaie”, arată hellotaste.ro.

Curăță cartofii și dovleceii și taie-i în cuburi mici. Și fasolea verde se taie în bucăți mici, după care se adaugă toate peste legumele călite și se lasă la fiert. Se adaugă sare după gust.

Taie roșiile cuburi și pune-le peste legumele care s-au fiert. Apoi se pun bulionul, orezul, iar zeama se acrește cu lămâie, în funcție de gusturile fiecăruia.

După ce s-a fiert toată ciorba, se pune spanacul spălat bine și oul bătut. Se dă totul în câteva clocote, apoi se stinge focul și se adaăugă leușteanul tocat mărunt.

Această ciorbă de legume cu spanac poți să o mănânci cu smântână sau cu ardei bulgărești în oțet.

Greșeala care strică rapid o ciorbă gustoasă

  O greșeală aparent banală poate strica o ciorbă gustoasă. Nelipsită de la mesele românești, ciorba este un preparat ușor de gătit, însă un singur ingredient poate schimba radical gustul.  

Fără leuștean, ciorba, fie că este de legume, pui, viță, perișoare, porc sau cu afumătură, parcă nu are același farmec. Însă dacă adăugăm prea mult greșim toată mâncarea. Această verdeaţă foarte aromată îi poate da un gust amar, scrie foodstory.ro.

În plus, leuşteanul, bogat în quercetină, unul dintre cele mai active flavonoide, cu efect puternic antioxidant şi antiinflamator, nu este recomandat tuturor persoanelor. Cei care suferă de probleme renale şi femeile însărcinate, conform ultimelor studii, nu au voie să consume leuștean.

Pe de altă parte, acesta este bogat în uleiuri volatile aromatice, dar şi în vitamina A şi vitamina C. De asemenea, leuşteanul conţine şi cumarină, substanţă benefică celor care suferă de hipertensiune, osteoporoză, astm şi chiar cancer. Rădăcina de leuştean conţine zahăr, amidon, zaharoză, apă, răşină şi acid angelică. De asemenea, mai are în compoziţie şi ulei volatil, gumirezine, tainuri, săruri minerale şi grăsimi vegetale.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite