Rețeta delicioasă a unui desert al copilăriei de la poale de munte: biscuiții cu untură și gem de coacăze. Cum se prepară

0
Publicat:

Aflată pe culoarul Rucăr-Bran, la poalele Munţilor Piatra Craiului, comuna argeşeană Dâmbovicioara este o destinaţie aleasă de tot mai mulţi români şi de străini, zona fiind apreciată pentru istoriile vechi, peisajele splendide și rețetele delicioase.

Biscuiții sunt ușor de preparat FOTO Raluca Busioc
Biscuiții sunt ușor de preparat FOTO Raluca Busioc

„Chei spre Rai“, aşa se recomandă turistic Dâmbovicioara, prima comună din judeţul Argeş care a fost declarată o staţiune turistică de interes naţional. De promovarea online se ocupă cu multă pasiune Raluca Busioc, o tânără angajată la Centrul de Informare Turistică Dâmbovicioara.

Raluca a creat chiar şi o pagină de Facebook specială, intitulată „Dâmbovicioara Turistică“, pe care s-au strâns până acum peste 10.000 de fani, iar pagina Centrul de Informare Turistică Dâmbovicioara, de pe aceeaşi reţea de socializare, are peste 9.000 de urmăritori. Iar Raluca promovează printre numeroase delicii culinare și un desert al copilăriei: biscuiții cu untură și gem de coacăze.

”Mi-am dorit foarte mult ca în cadrul proiectelor dedicate grupurilor de turiști să fie despre povești, emoții și amintiri frumoase, iar gustul copilăriei este un element tare important în toată această activitate. Printre alte bunătăți promovate în comuna Dâmbovicioara, am readus în atenția oaspeților și biscuiții copilăriei, iar bucuria a fost foarte mare”, povestește Raluca Busioc.

Care sunt ingredientele deliciosului preparat

Pentru 40-50 biscuiți cu gem de coacăze, ingredientele sunt următoarele: 360 grame untură, 140 grame zahăr (puteți schimba cantitatea în funcție de preferințe), un praf de sare, 3 ouă, 1 praf de copt, esențe după gust și făină 640 grame.

Se amestecă bine, cu mixerul, untura cu praful de sare și zahărul. Se adaugă ouăle și esență și se mixează în continuare foarte bine, până se topește zahărul. După omogenizarea acestor ingrediente, se adaugă praful de copt, treptat făina, până când aluatul este legat și nelipicios.

”Cantitatea de făină poate să fie diferită, în funcție de tipul ei, dar e nevoie să fiți atenți la cât "cuprinde" aluatul, până nu mai este lipicios, dar nici foarte tare. Forma biscuiților este în funcție de preferințe. Cei care ne aduc aminte de copilărie sunt șprițați cu ajutorul mașinii de tocat. În lipsa acestei mașini, am improvizat uneori cu o sticlă și un capac de plastic, tăiat în zig-zag, sau cu aparat de fursecuri. Alteori, decupez aluatul cu o formă tip floare sau inimioară, iar la mijloc pun gem de coacăze negre, dar poate fi folosit orice gem”, explică Raluca Busioc.

Grosimea biscuiților trebuie să fie de aproximativ un centimetru. Biscuiții se coc aproximativ 20 minute. Poftă bună cu gust de copilărie!

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite