Ingredientele pe care nu trebuie să le pui în blender

Ingredientele pe care nu trebuie să le pui în blender

Este foarte uşor să fii impresionat de noul blender pe care l-ai cumpărat. Materialele promoţionale au spus că poate transforma în pastă cam tot ce te gândeşti să bagi în el. Următoarele rânduri îţi vor arăta că lucrurile nu stau chiar aşa şi că există lucruri pe care ar fi bine să le eviţi în a le folosi cu un blender

Evită fructele congelate

Smoothie-ul de fructe este printre primele lucruri pe care noii posesori ai unui blender vor să îl facă. Deşi acesta este foarte simplu de preparat, unii pun fructe complet îngheţate în blender. Acest lucru poate duce la un smoothie plin de cocoloaşe şi, în unele cazuri, poate cauza fisuri şi spărturi ale lamei. Lasă fructele congelate să se dezgheţe natural sau pune-le într-o pungă etanşă şi permite-le să se dezgheţe într-un castron de apă înainte de a le pune în blender.

Nucile nu au ce căuta în blender

Dacă te-ai gândit la clipurile de pe YouTube în care un blender toacă orice, modelul tău are toate şansele să se strice de la prima utilizare. Orice lucru foarte dur, cum ar fi nucile, boabele de cafea sau boabele de cacao, fie vor ciobi lama, fie nu se vor amesteca în compoziţie sau motorul nu va fi suficient de puternic pentru a le amesteca. Rezultatul va fi pastă lipicioasă.

Lasă aromele puternice pentru alte electrocasnice

Ai făcut un smoothie care este dominat de o aromă ciudată? Este foarte posibil să fi folosit anterior ingrediente cu arome foarte tari. Usturoiul şi ardeiul iute sunt doar două dintre exemple. Orice aliment cu o aromă foarte puternică poate afecta sigiliul de cauciuc al blenderului şi poate „contamina” alimentele pe care le amesteci în blender pe viitor.

Ingrediente cu oase

La fel ca în cazul nucilor, acest exemplu vorbeşte de la sine. Atunci când adaugi pui sau peşte într-un blender, pentru chifteluţe, este important să te asiguri că nu există oase în carne. Acest lucru pare evident, dar acest exemplu nu ar fi fost menţionat dacă nu ne-am fi lovit de suficiente cazuri în care utilizatorii au uitat câteva oase în blender.

Roşii uscate la soare pentru majoritatea blenderelor

Acest aspect poate fi o condiţie sau o excepţie, depinde cum priveşti lucrurile. E lesne de înţeles că roşiile uscate devin mai dure şi că ai nevoie de un blender de înaltă performanţă. Dacă ai cumpărat un blender ieftin, atunci roşiile uscate la soare sunt ingrediente pe care nu trebuie să le pui în el.

Ingrediente fierbinţi

Mai exact lichidele. Te poţi răni din cauza aburului, iar sticla vasului de blender se poate sparge. Pe scurt, nici tu, nici blenderul n-o va duce bine.

Aluatul

Unele lucruri se fac mult mai bine cu propriile mâini. Aluatul este unul dintre ele, întrucât acesta se poate întări foarte uşor, inclusiv într-un blender. Ultimul lucru pe care ţi-l doreşti este să cureţi blenderul de aluat.

Ghimbirul

Iarăşi un ingredient pe care te sfătuim să-l mărunţeşti în afara blenderului. Incercarea de a-l măcina automat va rezulta în fâşii de care nu te poţi folosi.

Prafuri

Ce se întâmplă când strănuţi într-un castron plin de făină? Acelaşi lucru ca atunci când porneşti blenderul cu prafuri în el. Dacă vrei zahăr pudră, ia-l din magazine şi fereşte-ţi bucătăria de mizerie.

Frunze verzi*

Am pus asteriscul pentru că frunzele verzi pot fi folosite, însă doar dacă sunt un pic mai reci. Când faci sucuri şi vrei să le dai arome cu diferite frunze verzi. Menta sau busuiocul sunt cele mai comune frunze aromate, iar amestecatul la temperatura camerei le poate transforma cu uşurinţă într-o compoziţie maro cu aspect dezgustător. Pentru a menţine culorile vibrante, pune frunzele verzi la congelator timp de 5 minute înainte să le adaugi în blender.

Componente

Din nou, blenderul tău nu are un show pe YouTube cu numele „Will It Blend”. Aşa că nu ai de ce să pui altceva în afară de alimente în acesta. Ai grijă să nu uiţi în el capace şi alte componente care pot ajunge acolo.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările