De ce să pui sare în cafea şi care sunt beneficiile acestei combinaţii

De ce să pui sare în cafea şi care sunt beneficiile acestei combinaţii

Cafeaua cu sare, un trend actual

Cafeaua este extrem de populară, deoarece este o băutură versatilă, care poate fi consumată în mai multe combinaţii. Laptele, zahărul sau mierea sunt doar o parte din ingredientele care dau gust acestei băuturi, dar ştiai că există mulţi oameni cărora le place să adauge sare în cafea?

Ştiri pe aceeaşi temă

Poate să pară ciudat, dar cafeaua sărată este un trend actual. În Siberia, în Turcia şi în Ungaria acest obicei este destul de popular. Se pare că sarea neutralizează o parte dingustul amar al cafelei şi îi oferă o aromă specială.

Alton Brown, autorul multor cărţi de bucate şi expert în ştiinţe alimentare a declarat că este ideal să adăugăm un vârf de sare Kosher la o ceaşcă de cafea. Acest tip de sare are o granulaţie mare, care nu trece prin procesul de rafinare, are un gust aparte şi este folosită de mulţi bucătari în multe reţete.

Oamenii percep cele 5 gusturi de bază: dulce, sărat, amar, acru şi umami. Alimentele de pe care le mâncă, declanşează o reacţie chimică transmisă creierului şi aşa se identifică gustul. 

Citeşte aici cum schimbă sarea gustul cafelei şi care e cantitatea ideală de pus în această băutură.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările