Cum se face magiunul de prune fără zahăr şi ce beneficii are pentru sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gem maine

Magiunul sau marmelada de prune ne-a îndulcit, probabil, multora dintre noi copilăria. În consumam la micul dejun, cu o felie de pâine şi lapte sau ceai, ori ca gustare, atunci când aveam nevoie de energie pentru joacă. Cine nu se putea abţine mânca magiun cu lingura sau chiar cu degetul, direct din borcan.

Şi pentru că au fost vremuri când zahărul se găsea foarte greu, gospodinele alegeau să îl prepare fără acest ingredient, obţinând astfel un produs sănătos.

Beneficiile magiunului de prune fără zahăr

Datorită faptului că are doar zahărul natural din fructe, această marmeladă poate fi consumată cu succes şi de către bolnavii de diabet, simplă, sau poate intra în compoziţia unor deserturi.

De asemenea, magiunul, foarte bogat în fibre şi în antioxidanţi, stimulează digestia şi îi ajută pe cei care suferă de constipaţie sau tranzit intestinal lent.

Are rol în întărirea sistemului imunitar, datorită conţinutului bogat în magneziu, fier, bor, calciu, potasiu, seleniu.

Citeşte pe Click.ro cum se prepară magiunul fără zahăr

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite