Cum congelezi legumele şi fructele pentru a te bucura şi iarna de savoarea lor

Cum congelezi legumele şi fructele pentru a te bucura şi iarna de savoarea lor

FOTO Shutterstock

Obişnuiţi să puneţi toamna fel şi fel de murături? Aţi putea încerca şi varianta congelării legumelor şi fructelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vor fi la fel de gustoase şi, în plus, îşi vor păstra vitaminele, prospeţimea şi gustul. Aflaţi care e procedura astfel încât atunci când le scoateţi să nu se înmoaie.

Reguli înainte de congelare 

  • După ce le-aţi cumpărat, nu le ţineţi mult până le pregătiţi de congelare.
  • Spălaţi-le bine cu apă rece şi opăriţi-le înainte de a le ambala pentru congelare. Este suficient să le ţineţi în apă clocotită câteva minute. În acest fel, procesul de coacere, care continuă şi după culegere, este stopat. După opărire, trebuie răcite în apă foarte rece pentru a opri procesul de gătire. Câte minute au stat în apă fiartă, atât să stea şi în apă rece.
  • Scurgeţi apa din ele.
  • Puneţi-le în pungi sau caserole. Lăsaţi un spaţiu deoarece prin îngheţare îşi vor mări volumul.
  • Pentru fructe, este la fel de important să le alegeţi pe cele foarte bine coapte, sănătoase şi proaspăt culese. Spălaţi-le cu apă rece şi ştergeţi-le cu un prosop sau lasaţi-le să se usuce foarte bine. Piersicile, caisele, prunele se taie în bucăţele şi se aşază separate pe o tavă pe care o băgaţi în congelator. 
 

Aflaţi pe Click! ce fructe şi legume puteţi congela

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările