Cum să alegi mezelurile potrivite, pe care trebuie să le eviţi

Cum să alegi mezelurile potrivite, pe care trebuie să le eviţi

Mezelurile trebuie consumate cu moderaţie FOTO Shutterstock

E un lucru bine-cunoscut că foarte multe mezeluri şi produse din carne procesată nu sunt benefice pentru sănătate şi că trebuie evitate. Cu toate acestea, tentaţia este mare şi îi cedăm. Dacă nu rezişti unui sandviş apetisant, află ce trebuie neapărat să eviţi şi cum poţi alege mezeluri considerate mai bune din punct de vedere nutritiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mezelurile sunt varianta la îndemână pentru micul dejun sau masa de prânz, iar sendvişurile ne pot scoate oricând din „încurcătură“. Iată de ce să ţii cont data viitoare când îţi faci cumpărăturile.

Produsele din carne procesată sunt dăunătoare pentru organism dacă le consumi în mod regulat. Într-un studiu european care s-a derulat pe o perioadă de 12 ani, rezultatele au arătat că femeile şi bărbaţii care au consumat carne procesată în mod constant au suferit de moarte prematură. Totşi, mici "scăpări" sunt prmise, dar ideal este să nu consumi mezeluri de mai mult de două ori pe săptămână. 

Citeşte aici ce mezeluri sunt considerate mai sănătoase şi care sunt produsele pe care nu trebuie să le ai în farfurie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările