Porsche îşi trece în palmares o dublă victorie în cursa de 24 de ore de la Le Mans

Porsche îşi trece în
palmares o dublă victorie în cursa de 24 de ore de la Le Mans

La 70 de ani de la primul model omologat, Porsche îşi trece în palmares victorii la clasele LM GTE Pro şi LM GTE Am în cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ambele clase LM GTE au fost dominate de echipaje la volanul unor modele Porsche. De la startul celor 24 de ore, cele două modele Porsche 911 RSR cu numerele de concurs 92 şi 91 s-au instalat la conducerea cursei. Au urmat momente în care piloţii celor două echipaje s-au duelat frumos, alternând la conducerea cursei. Echilibrul a fost rupt de apariţia unei neutralizări cu Safety Car.

Cum pe circuitul de la Le Mans sunt două maşini Safety Car pe circuit, acestea au rupt coloana, iar echipajul cu numărul 91 nu a mai putut recupera ecartul artificial creat, terminând pe locul secund la un tur de maşina 92. Echipajul câştigător, format din Kévin Estre (Franţa), Laurens Vanthoor (Belgia) şi Michael Christensen (Denmarca).

Porsche îşi trece în palmares victoria de clasă cu numărul 106.

Echipajul 91 nu a avut o cursă lipsită de griji, spre finalul celor 24 de ore, Frédéric Makowiecki (Franţa) s-a duelat preţ de o oră şi jumătate cu maşina 19 a celor de la Ford Chip Ganassi.

Clasa LM GTE Am a fost câştigată de echipajul 77 al echipei Dempsey-Proton Racing., echipă deţinută de celebrul actor Patrick Dempsey. Cu acest succes, Porsche se laudă cu cea de a 107 victorie de clasă, dar şi cu cel mai tânăr pilot care a câştigat cursa de 24 de ore de la Le Mans – Julien Andlauer – 18 ani.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările