Un oraş californian se dotează cu drone fabricate în China pentru supravegherea respectării regulilor de carantină

Un oraş californian se dotează cu drone fabricate în China pentru supravegherea respectării regulilor de carantină

foto captură video CityofChulaVista

În ciuda avertismentelor lansate de oficialii americani cu privire la dronele fabricate în China, departamentul de poliţie Chula Vista din statul american California a achiziţionat recent două astfel de drone care să-i ajute la intensificarea eforturilor de combatere a răspândirii noului coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dronele fabricate de compania chineză  DJI, cel mai mare producător de drone pentru indutria civilă, sunt dotate cu camere cu infraroşii pentru noapte. 
 
Departamentul de poliţie a transmis că epidemia a determinat o extindere e eforturilor „cât de rapid posibil”, în condiţiile în care forţele de ordine nu recurg în mod tradiţional la difuzoare pe drone: „dacă devine necesar să acoperim arii largi pentru a transmite un anunţ sau dacă pe undeva se adună grupuri mari de persoane, putem să o facem fără implicarea agenţilor de poliţie”. 
 
Dronele ajută poliţia din oraşul Chula Vista, comitatul San Diego, să transmită informaţii despre epidemie şi persoanelor fără adăpost care nu pot fi atenţionate altfel, persoane care locuiesc şi în zone considerate periculoase, relatează Washington Examiner.
 
Directorul executiv al producătorului american de drone Impossible Aerospace aspus că se lucrează la foc continuu pentru echiparea forţelor de ordine cu drone.
 
„Ce am văzut în China şi probabil o să vedem curând peste tot în lume sunt drone dotate cu camere şi difuzoare care vor supraveghea oamenii pentru a nu le permite să se adune în grupuri: le vom auzi cerându-le să se întoarcă acasă.
 
Pare puţin Orwellian, dar ar putea salva vieţi”, a transmis acesta.
 
În timpul vârfului epidemiei din China, dronele au fost folosite pentru impunerea regulilor şi a certa pe cei prinşi că nu le respectă.
 
„Unde ţi-e masca? Portă mască!”, se auzeau operatorii dronelor strigând la trecători.
 
Ţări europene precum Franţa, Franţa şi Belgia au început să folosească drone pentru a reaminti populaţiei că ţara se află în carantină.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: