Trump povesteşte ororile săvârşite de Kim Jong-un când şi-a executat unchiul: „Mi-a spus tot“

Trump povesteşte ororile săvârşite de Kim Jong-un când şi-a executat unchiul: „Mi-a spus tot“

Donald Trump şi Kim Jong-un FOTO EPA-EFE

Jurnalistul Bob Woodward a publicat noi extrase din interviurile sale cu Donald Trump care stau la baza cărţii „Furia”, care va fi publicată în curând. Preşedintele american descrie, printre altele, ororile pe care liderul nord-coreean Kim Jong-un le-a săvârşit după ce şi-a ucis unchiul, scrie presa internaţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trupul decapitat al unchiului liderului nord-coreean Kim Jong-un a fost expus ca să fie văzut de înalţi responsabili ai regimului de la Phenian, susţine preşedintele american Donald Trump într-o nouă carte, informează vineri AFP.
 
"El şi-a ucis unchiul şi i-a plasat trupul pe scările" unei clădiri oficiale, i-a spus Donald Trump jurnalistului de investigaţie Bob Woodward.
 
"Capul i-a fost tăiat şi pus pe piept", a continuat preşedintele american, potrivit unor fragmente din carte pe care AFP le-a putut consulta.
 
Jang Song-thaek, unchiul prin alianţă al liderului nord-coreean, considerat la acea dată numărul doi al regimului, a fost executat în decembrie 2013, oficial pentru că "a trădat naţiunea".
 
Coreea de Nord nu a precizat niciodată în ce fel a fost executat Jang Song-thaek, mai multe versiuni, toate extrem de atroce şi adesea contradictorii, circulând în mass-media.
 
Versiunea preşedintelui american - care pare că a dorit să arate apropierea lui de liderul nord-coreean - este prima care face referire la o decapitare a unchiului prin alianţă al lui Kim Jong-un.
 
Kim "îmi spune tot. El mi-a spus tot", susţine preşedintele american în această carte, care este o urmare a cărţii "Frică. Trump la Casa Albă", publicată de Woodward în 2018.
 
Jurnalistul de investigaţie Bob Woodward a intrat în posesia a 25 de scrisori "niciodată făcute publice până acum", pe care şi le-au scris cei doi lideri, potrivit casei editoriale americane Simon&Schuster.
 
În scrisorile lor, "Kim descrie legătura dintre cei doi lideri ca fiind demnă de 'un film fantastic', în timp ce liderii se lansează într-un menuet diplomatic extraordinar", afirmă editorul pe pagina de pe Amazon consacrată cărţii.
 
Donald Trump şi Kim Jong-un s-au întâlnit de trei ori, prima dată cu prilejul unui summit istoric în iunie 2018, la Singapore.
 
Cu toate acestea, negocierile asupra denuclearizării Coreei de Nord nu au progresat deloc şi sunt chiar într-un punct mort după eşecul celui de-al doilea summit, în februarie 2019, la Hanoi.
 
Bob Woodward este cunoscut pentru dezvăluirile sale asupra afacerii Watergate, care a dus la demisia preşedintelui Richard Nixon în 1974.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările