SUA menţin restricţiile la frontiere în cazul celor care vor să călătorească din Europa şi alte continente

SUA menţin restricţiile la frontiere în cazul celor care vor să călătorească din Europa şi alte continente

Această închidere a frontierelor este viu criticată de către profesioniştii din turism din Europa, dar şi de către patronatul american. Foto Flight Refund

Restricţiile de intrare în Statele Unite rămân în vigoare pentru călătorii internaţionali, indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu, a anunţat Casa Albă, invocând răspândirea rapidă a variantei Delta a coronavirusului. Decizia a fost luată de administraţia americană în ciuda apelurilor la reciprocitate pentru călătoriile de turism, în special ale europenilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timp ce ţările Uniunii Europene au decis să-şi redeschidă frontierele pentru americani, cu condiţia să fie vaccinaţi împotriva COVID-19 sau să prezinte un test negativ, călătorii din spaţiul Schengen sau Marea Britanie nu mai pot intra în Statele Unite din martie 2020, decât dacă prezintă un test negativ sau au trecut prin boală.

„Menţinem în acest stadiu restricţiile existente pentru călătorii”, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, justificând această decizie în special prin propagarea rapidă a variantei Delta „aici şi în străinătate”, conform Agerpres.

Această închidere a frontierelor este viu criticată de către profesioniştii din turism din Europa, dar şi de către patronatul american.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările