Senatul SUA a votat în favoarea numirii congresmanului John Ratcliffe în fruntea securităţii naţionale

Senatul SUA a votat în favoarea numirii congresmanului John Ratcliffe în fruntea securităţii naţionale

senat sua

Senatul Statelor Unite a votat joi în favoarea numirii congresmanului John Ratcliffe în funcţia de director pentru securitate naţională, o victorie pentru preşedintele Donald Trump, aflat la a doua sa tentativă de instalare a republicanului conservator la conducerea comunităţii de informaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ratcliffe, un membru al Camerei Reprezentanţilor cunoscut pentru loialitatea sa faţă de Trump, a fost confirmat cu 49 de voturi la 44, numărul de voturi negative fiind mai mare ca pentru oricare alt nominalizat pentru această funcţie.

Votul a corespuns strict cu numărul de republicani şi de democraţi.

Ratcliffe devine primul candidat confirmat de Senat pentru postul de conducere a securităţii naţionale din august anul trecut. Cel mai recent, acest post a fost deţinut de Richard Grenell, ambasadorul SUA în Germania, care a fost supus întrebărilor Congresului în legătură cu încercările de a declasifica date clasificate şi de a reorganiza biroul.

Ratcliffe îşi asumă această funcţie în timp ce SUA se confruntă cu o serie de riscuri de securitate, între care pandemia de coronavirus, concurenţa puternică cu China şi aşteptările mari să Rusia încearcă să se amestece în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Trump a anunţat în iulie că doreşte ca Ratcliffe să ocupe postul creat în 2004 pentru coordonarea celor 17 agenţii de securitate din ţară într-un mod mai unitar, după atentatele din 11 septembrie 2001.

Democraţii susţin că Ratcliffe este prea partizan pentru a asigura că agenţiile de spionaj nu  vor fi influenţate de politic. Republicani afirmă că au încredere în acesta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: