Washingtonul este îngrijorat de faptul că Rusia ar putea încerca să recreeze URSS

Washingtonul este îngrijorat de faptul că Rusia ar putea încerca să recreeze URSS

FOTO Shutterstock

Subsecretarul de stat american pentru afaceri externe, Victoria Nuland, a declarat marţi că Washingtonul este îngrijorat că Moscova ar putea încerca să recreeze Uniunea Sovietică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Putin încearcă să recreeze Uniunea Sovietică, a spus secretarul de stat adjunct de stat pentru afaceri externe.

„Preocuparea este că el (Putin), ca proiect al moştenirii sale, încearcă de fapt să recreeze Uniunea Sovietică. <...> Prin urmare, cred că unitate aici, <...> în Statele Unite, unitate în Ucraina, unitatea cu aliaţii şi partenerii noştri din NATO, precum şi consecinţele semnificative [ale agresiunii împotriva Ucrainei] despre care vorbim, sunt atât de importante şi arată că suntem absolut pregătiţi”, a spus Nuland la o audiere în cadrul Comisia de Relaţii Externe a Senatului SUA.

Nu este prima dată când la Washington se aud astfel de declaraţii despre dorinţa Moscovei de a recrea URSS. Viceministrul rus de externe Andrei Rudenko, într-un interviu acordat TASS în luna februarie a acestui an, a subliniat că Rusia este pentru o cooperare egală cu statele CSI şi nu intenţionează să recreeze Uniunea Sovietică, aşa cum Occidentul încearcă să o prezinte. El a atras atenţia asupra „dorinţei Occidentului de a transforma spaţiul post-sovietic într-o zonă de conflicte şi tensiuni constante”. „Noi vedem sarcina noastră în contracararea unei astfel de politici”, a spus diplomatul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările