Explozie de apeluri privind ingerarea de dezinfectant în SUA după declaraţiile lui Trump despre injecţii cu dezinfectant

Explozie de apeluri privind ingerarea de dezinfectant în SUA după declaraţiile lui Trump despre injecţii cu dezinfectant

Trump a declarat ulterior că era ”sarcastic” când a îndemnat la injecţii cu dezinfectant FOTO Getty Images

Linia de urgenţă din statul american Maryland (nord-est) şi Centrul de informaţii toxicologice (antiotravă) de la New York au înregistrat o creştere fulgerătoare a apelurilor din cauza ingerării de dezinfectant, după ce preşedintele Donald Trump l-a prezentat joi drept un posibil ”remediu” împotriva covid-19, scrie presa americană.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Statele Unite, pentru unii americani cuvântul lui Trump este luat uneori drept cuvânt divin, iar acest lucru a avut consecinţe imediat după ce şeful statului a declarat că injecţii cu dezinfectant ar putea vindeca de covid-19.
 
Sute de oameni au sunt în Maryland pentru a afla mai multe despre avantajele consumului de dezinfectant, folosind de exemplu înălbitor sau detergenţi menajeri.
 
Aceste apeluri telefonice au determinat autorităţile să lanseze o alertă de urgenţă şi să posteze un mesaj pe Twitter prin care avertizează că ”în niciun caz un produs dezinfectant nu trebuie să fie administrat în corp prin injectare, ingerare sau pe altă cale”.
 
La New York, autorităţile sanitare au semnalat faptul că au primit un număr ”neobişnuit de mare” de persoane care le contactează în urma declaraţiilor locatarului Casei Albe.
 
Centrul ”antipoison” de la New York, o subagenţie a Departamentului Sănătăţii oraşului, a primit 30 de apeluri de joi seara şi până vineri după-amiaza - de două ori mai multe decât de obicei.
 
Niciuna dintre persoanele care au contactat centrul nu a murit şi nu a avut nevoie de spitalizare.
 
”Constat că dezinfectantul elimină virusul într-un minut. Nu ar exista un mijloc pentru a face aşa ceva prin injecţie în interior sau aşa ceva, ca o curăţare? Cum vedeţi, el pătrunde în plămâni, face enorm de multe lucruri acolo, deci ar fi interesant să se verifice asta”, a declarat Trump joi, într-o reuniune de informare la Casa Albă.
 
Preşedintele american a revenit vineri asupra declaraţiilor pe care le-a făcut.
 
Trump a declarat că era ”sarcastic” atunci când a îndemnat la injecţii cu dezinfectant.
 
Însă el a spus, doar câteva minute mai târziu, că este vorba despre o idee serioasă şi că a cerut unor experţi din Guvern să o studieze.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările