Trump, criticat de medici dup─â ce a sugerat injectarea de dezinfectant ca tratament ├«mpotriva COCID-19.┬áÔÇ×Idee iresponsabil─â ┼či periculoas─âÔÇť

0
0
Donald Trump FOTO Getty Images
Donald Trump FOTO Getty Images

Pre┼čedintele american Donald Trump a fost criticat de comunitatea medical─â dup─â ce a sugerat s─â fie cercetat dac─â boala Covid-19 ar putea fi tratat─â prin injectarea de dezinfectant ├«n organism, relateaz─â BBC.

Trump a propus ┼či iradierea corpurilor pacien┼úilor cu raze ultraviolete, idee respins─â de un medic la briefing-ul de joi sear─â.

Al┼úi oficiali au spus mai devreme c─â este cunoscut faptul c─â lumina soarelui ┼či dezinfectan┼úii opresc infec┼úia.

Agen┼úiile de s─ân─âtate care ┼úin de pre┼čedin┼úie au avertizat ├«mpotriva ├«n─âlbitorului ca medicament.

├Än timpul conferin┼úei sus┼úinute de grupul operativ joi sear─â, la Casa Alb─â, un oficial a prezentat rezultatele cercet─ârii Guvernului american care arat─â c─â, aparent, coronavirusul sl─âbe┼čte mai rapid atunci c├ónd este expus la lumina soarelui ┼či c─âldur─â. Studiul a mai ar─âtat c─â ├«n─âlbitorul poate ucide virusul din saliv─â sau din fluidele respiratorii ├«n decurs de cinci minute ┼či c─â alcoolul izopropilic l-ar putea ucide ┼či mai rapid.

William Bryan, ┼čeful Direc┼úiei de ┼×tiin┼ú─â ┼či tehnologie din Departamentul de Securitate Na┼úional─â, a subliniat rezultatele la conferin┼ú─â.

Trump a spus c─â cercetarea trebuie tratat─â cu pruden┼ú─â ┼či a sugerat s─â fie f─âcute mai multe verific─âri.

ÔÇ×Deci, s─â presupunem c─â aplic─âm corpului ceva colosal - fie c─â sunt ultraviolete sau doar lumin─â foarte puternic─â - ┼či cred c─â a┼úi spus c─â nu a fost verificat, dar ve┼úi testaÔÇŁ, a spus pre┼čedintele c─âtre medicul Deborah Brix, coordonator la Casa Alb─â pentru r─âspunsul la coronavirus.

El a continuat: ÔÇ×Apoi am spus, presupun├ónd c─â lumina este adus─â ├«n interiorul corpului, ceea ce pute┼úi face fie prin piele sau ├«n alt fel. ┼×i cred c─â a┼úi spus c─â ve┼úi testa ┼či asta. Sun─â interesantÔÇŁ.

ÔÇ×Apoi v─âd c─â dezinfectantul ├«l distruge ├«ntr-un minut. Un minut. Exist─â vreo cale s─â putem face asta, prin injectare sau aproape o cur─â┼úare? A┼čadar, ar fi interesant de verificat astaÔÇŁ.

Ar─ât├ónd spre propriul cap, Trump a ad─âugat: ÔÇ×Nu sunt medic. Dar sunt o persoan─â care are un bun ┼čti┼úi voi ceÔÇŁ.

Pe Brix a ├«ntrebat-o dac─â a auzit vreodat─â de folosirea ÔÇ×c─âldurii ┼či luminiiÔÇŁ pentru a trata coronavirusul.

ÔÇ×Nu ca tratamentÔÇŁ, a spus Birx. ÔÇ×Sigur, febra este un lucru bun, c├ónd ai febr─â asta ajut─â corpul s─â r─âspund─â. Dar nu am v─âzut c─âldur─â sau lumin─âÔÇŁ.

Trump a concluzionat: ÔÇ×Cred c─â este o chestie minunat─â de urm─âritÔÇŁ.

Un jurnalist a spus la conferin┼ú─â c─â remarcile spontane ale pre┼čedintelui ar putea r─âsp├óndi o dezinformare periculoas─â.

Medicii au avertizat c─â ideea lui Donald Trump ar putea avea rezultate fatale.

Pneumologul Vin Gupta a declarat pentru NBC News: ÔÇ×Aceast─â idee de injectare sau ingerare de orice tip de produs de cur─â┼úare este iresponsabil─â ┼či periculoas─â. Este o metod─â comun─â la care apeleaz─â oamenii c├ónd vor s─â se sinucid─âÔÇŁ.

Kashif Mahmood, medic ├«n Charleston (Virginia de Vest), a scris pe Twitter: ÔÇ×Ca medic, nu pot recomanda injectarea de dezinfectant ├«n pl─âm├óni sau folosirea de raze UV pentru a trata Covid-19. Nu asculta┼úi sfaturi medicale venite de la TrumpÔÇŁ.

John Balmes, penumolog la Zuckerberg San Francisco General Hospital, a avertizat că doar inspirarea de vapori de înălbitor poate cauza grave probleme de sănătate.

El a declarat Bollmberg News: ÔÇ×Inhalarea de ├«n─âlbitor pe baz─â de clor ar fi cel mai r─âu lucru pentru pl─âm├óni. C─âile respiratorii ┼či pl─âm├ónii nu sunt f─âcu┼úi s─â fie expu┼či nici m─âcar unui aerosol de dezinfectant. Nici m─âcar un ├«n─âlbitor diluat sau alcool izipropilic nu este sigur. Este un concept complet ridicolÔÇŁ.

Donald Trump a susţinut recent că un medicament pentru malarie, hidroxiclorochina, e un posibil tratament împotriva Covid-19, însă recent a renunţat să îl mai promoveze.

Un studiu realizat pe pacienţi cu coronavirus într-un spital american pentru veterani de război - ale cărui rezultate au fost prezentate săptămâna aceasta - arată că au fost înregistrate mai multe decese în rândul celor trataţi cu hidroxiclorochină decât în cazul celor care au primit tratamnt standard.

Legat de afirma┼úiile f─âcute joi sear─â, democratul Joe Biden, a scris pe Twitter: ÔÇ×Raze UV? Injectare de dezinfectant? Iat─â o idee, domnule pre┼čedinte: mai multe teste. Acum. ┼×i echipament de protec┼úie pentru adev─âra┼úii profesioni┼či ├«n medicin─âÔÇŁ.

S─âpt─âm├óna aceasta, Centrul pentru controlul ┼či prevenirea bolilor a avertizat americanii s─â aib─â grij─â cu produsele de cur─â┼úare, dup─â ce v├ónz─ârile de dezinfectan┼úi utiliza┼úi ├«n gospod─ârie au crescut ├«n ultimele s─âpt─âm├óni.

US Food and Drug Administration a avertizat, de asemenea, cu privire la ingerarea de dezinfectant, după ce a primit mai multe alerte în acest sens.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite