De unde provine racheta scăpată de sub control care urmează să cadă în acest weekend. Pentagonul e îngrijorat că ar putea lovi o zonă populată

De unde provine racheta scăpată de sub control care urmează să cadă în acest weekend. Pentagonul e îngrijorat că ar putea lovi o zonă populată

Racheta Long March 5B - foto: FB/China Daily

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a anunţat că urmăresc racheta, dar este prea devreme pentru a şti exact unde va cădea aceasta.

Pentagonul urmăreşte racheta chineză, lansată joi în spaţiu, care urmează să facă o intrare necontrolată în atmosferă în acest weekend, cu riscul de a se prăbuşi într-o zonă populată, scrie AFP, citat de Digi24.

Racheta Long March 5B lansată de China a propulsat primul dintre cele trei elemente ale staţiei spaţiale CSS. Corpul rachetei va reintra în atmosferă şi urmează să aterizeze în următoarele zile, fără a se ştii locul exact.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, „a fost informat şi ştie că, în orice moment, Comandamentul Spaţial urmăreşte aceste resturi de rachetă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

„Este aproape întreg corpul rachetei, dacă am înţeles corect. Este aproape intact”, a adăugat Kirby, precizând că reintrarea în atmosferă va avea loc „în jurul zilei de sâmbătă”.

Stabilirea punctului de cădere a rachetei este cauzat de faptul că aceasta, după separarea de modulul spaţial, a intrat pe o traiectorie neregulată.

Specialiştii susţin că este posibil ca aceasta că cadă în apă şi să se dezintegreze. calculele lor pleacă de la faptul că 70% din suprafaţa pământului este acoperită cu apă.

„O urmărim. O urmărim cât de aproape putem”, a spus el. „Dar este prea devreme pentru a şti unde va merge şi dacă este ceva de făcut”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.Citeşte şi:

Preşedintele Braziliei, acuzaţii voalate la adresa Chinei: „Nu suntem într-un război bacteriologic? Ce ţară şi-a văzut PIB-ul crescând?”

Eşec al unui test al rachetei balistice intercontinentale americane de tip Minuteman III

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările