Agenţi ai Gărzii Naţionale, mobilizaţi într-un comitat din Texas pentru transportul pacienţilor morţi de COVID-19

Agenţi ai Gărzii Naţionale, mobilizaţi într-un comitat din Texas pentru transportul pacienţilor morţi de COVID-19

Garda Nationala a SUA FOTO whsv.com

Agenţi ai Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi sâmbătă în comitatul El Paso din statul Texas pentru transportul pacienţilor morţi de COVID-19 la morgi după o creştere a numărului de spitalizări şi decese.

Ştiri pe aceeaşi temă

36 de agenţi ai Gărzii Naţionale au fost trimişi să „ofere suport în afaceri mortuare”, a transmis divizia de management Pentru situaţii de urgenţă din Texas (TDEM). Echipa a fost mobilizată sâmbătă dimineaţa (weekendul trecut-n.red) după „o evaluare a situaţiei pe teren din această săptămână în Comitatul El Paso”.
 
„După ce am văzut o creştere rapidă a numărului de cazuri şi spitalizări, vedem din nefericire şi o creştere a numărului de decese. Lucrăm îndeaproape cu serviciile de pompe funebre şi cu morgile pentru asistenţă legată de mărirea capacităţii şi coordonarea resurselor”, a transmis primarul El Paso într-un comunicat.
 
„Armata din Texas ne va furniza personalul necesar pentru managementul pacienţilor morţi şi le suntem foarte recunoscători pentru suportul lor”.
 
Primarul El Paso Dee Margo a declarat că oraşul şi comitatul au amenajat o morgă suplimentară într-o locaţie ce nu va fi dezvăluită din motive de confidenţialitate. Comitetul a asigurat deja o suplimentare de morgi mobile.
 
El Paso este unul dintre focarele de coronavirus, duminică raportând 843 de noi cazuri şi 2 decese. Comitatul a înregistrat 855 de decese din cauza COVID-19.
 
Sâmbătă SUA u depăşit 12 milioane de cazuri confirmate de coronavirus.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările