VIDEO Întâlnirea cu extratereştrii mai are de aşteptat în Statele Unite. Doar câteva zeci de persoane s-au prezentat la raidul asupra Area 51

VIDEO Întâlnirea cu extratereştrii mai are de aşteptat în Statele Unite. Doar câteva zeci de persoane s-au prezentat la raidul asupra Area 51

Doar câteva zeci de persoane s-au prezentat la un eveniment care promitea un raid asupra Area 51, 20 septembrie 2019, foto EPA-EFE

După ce în iunie peste 3 milioane de persoane s-au arătat interesate pe Facebook să participe la un raid asupra Area 51, baza militară americană în jurul cărora există vechi speculaţii că ar adăposti extratereştri, forţând armata Statelor Unite să emită un avertisment potenţialilor vizitatori nedoriţi, doar câteva zeci de persoane s-au prezentat vineri la mult anticipatul eveniment.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totul a început după ce în iunie, un eveniment organizat pe Facebook ca o glumă de către Matty Roberts, un student din California, a devenit viral. Numărul celor prezenţi, însă, a confirmat încă o dată că nu toată lumea care se arată interesată de un eveniment pe Facebook va şi participa – din cei peste 3 milioane de oameni interesaţi, doar aproximativ 75 s-au prezentat la baza militară Area 51. 
 
Raidul plănuit, care ar fi urmat să lămurească definitiv dacă autorităţile americane ascund extratereştri la celebra baza militară, nu s-a materializat. O singură persoană a fost arestată - nu pentru vreun efort nesăbuit de a penetra coloana de soldaţi mobilizaţi pentru ziua evenimentului, ci pentru că a urinat în apropierea intrării. Conform Associated Press, o altă persoană a fost reţinută pentru o scurtă perioadă, motivele fiind însă necunoscute.
 
În loc de anticipatul atac, care a determinat armata Statelor Unite să emită un avertisment că va folosi forţa împotriva oricui încearcă să pătrundă în interiorul bazei militare, cei aproximativ 75 de oameni s-au strâns în ceea ce a părut să fie, mai degrabă, o mică sărbătoare. „Sunt aici doar să  vadă ce se întâmplă”, a declarat un oficial american, conform Reuters. „Au venit să se distreze”.
 
Area 51 a fost construită în timpului Războiului Rece ca o bază destinată testării noilor tehnologii ale aviaţiei din armata americană, dar a ajuns repede subiectul mai multor teorii ale conspiraţiei. Cea mai cunoscută astfel de teorie spună că baza militară ar ascunde o navă extraterestră şi corpurile celor care o pilotau, după ce aceştia s-ar fi prăbuşit în Roswell, New Mexico. Guvernul Statelor Unite a negat toate aceste speculaţii, clarificând că accidentul de la Roswell, care a avut loc în 1947, a implicat doar un balon meteorologic.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: