Una dintre fiicele lui Vladimir Putin a fost deconspirată de un oponent al regimului

Una dintre fiicele lui Vladimir Putin a fost deconspirată de un oponent al regimului

Ekaterina Vladimirovna Tikhonova, fiica mai mică a lui Vladimir Putin, este lidera unei organizaţii ce colaborează cu Universitatea de Stat din Moscova FOTO The Telegraph

Unul dintre principalii oponenţi ai lui Vladimir Putin a încălcat un tabu prin faptul că a dat publicităţii pseudonimul folosit de una dintre fiicele preşedintelui rus, notează „The Telegraph“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Federaţiei Ruse a făcut din familia sa şi din viaţa personală un fel de secret de stat, ţinându-şi cele două fete, Ekaterina – 28 de ani şi Maria – 29 de ani, în afara vieţii publice, reuşind până să şi divorţeze fără prea mare tevatură. 
 

Ekaterina este şefa Consiliului Ştiinţific al Universităţii de Stat

 
Însă bloggerul Alexei Navalnîi, opozantul feroce al lui Vladimir Putin, a publicat joi pe pagina sa de Facebook un raport care o identifica pe Ekaterina Vladimirovna Tikhonova ca fiind lidera unei organizaţii ce colaborează cu Universitatea de Stat din Moscova. 
 
Un raport separat, de miercuri, publicat de RBC, o companie multi-media, susţinea că Tikhonova este printre cei care conduce un proiect de 1,7 miliarde de dolari pentru a construi noi clădiri pentru Universitate, dar în acest raport nu s-a făcut nicio legătură între femeie şi Vladimir Putin. 
 
RBC (ce tari sunt!) au găsit-o ieri pe fiica lui Putin în Consiliul Ştiinţific din Universitatea de Stat din Moscova“, scria joi pe pagina sa de Facebook, Alexei Navalnîi. O sursă apropiată de Universitate a confirmat că Tikhonova este fiica lui Putin, mărturisind pentru „Reuters“, sub condiţia anonimatului că „da, ea este“. Tikhonova nu a putut fi găsită pentru comentarii.
 
Kremlinul ignoră frecvent întrebările despre viaţa personală a preşedintelui, apărându-i dreptul la intimitate. Întrebat despre identitatea femeii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a spus că „nu ştiu cine este“. „Nu ştiu unde lucrează, nu e treaba mea. Eu tratez cu preşedintele, nu cu fiicele lui“, a adăugat Peskov.
 
Compania media RBC, care deţine şi un post de televiziune, un ziar şi un portal de internet, a anunţat miercuri un proiect de dezvoltare potrivit căruia, Universitatea de Stat, una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ superior din Rusia, ar putea fi extinsă.
 
Sub titlul „Cine e în spatele extinderii Universităţii“, RBC a notat că Tikhonova se ocupă de Innopraktika, o organizaţie care ajută la pregătirea proiectului de 1,7 miliarde de dolari. RBC nu a făcut nicio legătură directă cu Putin, deşi se spune că unii oameni de afaceri influenţi care îi sunt aliaţi sunt implicaţi în proiect. RBC însă a spus că Tikhonova a refuzat un interviu. Şi Innopraktika a refuzat să comenteze pentru „Reuters“.
 
Serghei Aleksaşenko, fost oficial la banca centrală, care acum se află în opoziţie, s-a întrebat într-o postare pe blogul său dacă este corect din partea Ekaterinei Tikhonova să aibă un rol atât de important într-un proiect de afaceri, dacă într-adevăr este fiica lui Putin. „Dacă e adevărat, asta înseamnă că Vladimir Putin a încălcat o limită din acelea roşii pe care le tot desenează“, scria Serghei Aleksaşenko.
 

Viaţa de familie a lui Putin este un secret de stat

 
Putin este foarte secretos cu privire la familia lui. Mulţi ruşi nu au nicio idee cum arată fiicele lui. De asemenea, nu se prea cunoaşte nici unde locuieşte fosta soţie a preşedintelui, Liudmila, de când s-a finalizat divorţul celor doi, adică de anul trecut. Totuşi, Putin a declarat în noiembrie că ambele fete locuiesc în Rusia şi că le vede o dată sau de două ori pe lună, notează „The Telegraph“.
 
Anul trecut, potrivit presei, Maria a locuit în Olanda până când zborul companiei Malaysia Airlines MH17 a fost doborât deasupra Ucrainei, incident în care au murit 298 de persoane, în mare parte cetăţeni olandezi. Ea a plecat din Olanda după ce un primar local a solicitat deportarea ei. Primarul şi-a reconsiderat comentariile mai târziu.
 
Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a negat zvonurile din urmă cu cinci ani, potrivit cărora Ekaterina plănuia să se mărite cu fiul unui general sudcoreean.
 
Vladimir şi Liudmila (foto dreapta, AFP) şi-au anunţat despărţirea într-un interviu televizat, în iunie 2013, şi au divorţat oficial în aprilie 2014, după mai mult de 30 de ani de căsnicie.
 
În 2008, Putin declara că nu e nimic adevărat din spusele unei publicaţii, care anunţase că se pregăteşte să se căsătorească cu gimnasta olimpică Alina Kabaieva, o tânără de doar 25 de ani. El a spus jurnaliştilor că e timpul să nu-şi mai bage nasul în viaţa lui privată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările