Nepotul lui Stalin: „Putin n-are minte, doar se dă mare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nepotul lui Iosif Stalin (stânga) Evgheni Jugaşvili (dreaptă) spune despre guvernul de la Kremlin că este plin de hoţi şi escroci FOTO AP
Nepotul lui Iosif Stalin (stânga) Evgheni Jugaşvili (dreaptă) spune despre guvernul de la Kremlin că este plin de hoţi şi escroci FOTO AP

Nepotul lui Iosef Stalin a negat faptul că dictatorul sovietic era „un canibal însetat de sânge“ şi l-a denigrat pe actualul lider al Rusiei, spunând despre el că „n-are minte, doar se dă mare“.

Evgheni Jugaşvili, 79 de ani, a vorbit în exclusivitate cu publicaţia „Daily Mail“ după ce a pierdut un proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în care voia să apere reputaţia bunicului lui, Iosef Stalin, distrusă de istoricii occidentali care spun că dictatorul a fost de vină pentru măcelărirea a zeci de milioane de oameni.

Într-un discurs destul de furios, Evgheni a insistat că Putin nu este un lider puternic, precum a fost Stalin şi că acesta conduce un guvern de „hoţi şi escroci“.

„Sunt indignat de decizia CEDO. Ce pot să mai spun? E greu în zilele noastre să găseşti un dram de bun simţ în orice se spune despre Stalin, din cauza percepţiei generale despre el“, a declarat pentru „Daily Mail“ nepotul dictatorului.

„Dacă Stalin ar mai fi rămas în viaţă doar cinci ani în plus, catastrofa din Rusia ar fi putut fi evitată. Însă Stalin a murit, iar Nikita Hruşciov a ajuns la putere şi a început să distrugă economia. Aşa am ajuns în situaţia în care duşmanii sovieticilor au ajuns la putere: Gorbaciov, Elţîn şi Putin“, spune Evgheni, adăugând că Putin este de vină pentru criza din Ucraina deoarece este mai preocupat de imaginea sa decât de politică.

„Îl vedem în toate ipostazele – schiind, pilotând un avion, apoi într-un submarin şi pe urmă fără cămaşă pe el. N-are minte, doar se dă mare“, spune nepotul lui Iosif Stalin despre actualul lider de la Kremlin, Vladimir Putin.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite