Procurorul general al Rusiei acuză serviciile secrete americane că l-ar fi ajutat pe opozantul Navalnîi

Procurorul general al Rusiei acuză serviciile secrete americane că l-ar fi ajutat pe opozantul Navalnîi

Procurorul general al Rusiei, Iuri Ceaika

Procurorul general al Rusiei, Iuri Ceaika, susţine că un documentarul în care el şi familia sa sunt acuzaţi de corupţie ar fi fost produs de unul din fondatorii firmei americane „Hermitage” cu ajutorul „serviciilor secrete americane” care ar sta în spate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Recent, militantul aticorupţie Aleksei Navalni a publicat pe internet un documentar în care fiii lui Ceaika sunt acuzaţi că ar fi făcut avere prin afaceri cu statul , sub protecţia tatălui lor.
 
Procurorul general crede însă că filmul a fost produs de americanul William Browder, cofondator al firmei „Hermitage Capital”, un critic cunoscut al regimului Putin.
 
Navalni a respins implicarea  lui Browder şi i-a cerut din nou lui Iuri Ceaika să demisioneze pentru a fi anchetat pentru corupţie. 
 
Potrivit investigaţiei, fiii procurorului general al Federaţiei Ruse deţin imobile foarte valoroase şi desfăşoară afaceri greu de justificat în Grecia şi Elveţia, precum şi în mai multe regiuni din Rusia. De exemplu, Artiom Ceaika este proprietarul hotelului Pomergranate, considerat cel mai luxos din Peninsula greacă Halkidiki. La inaugurarea acestui hotel a fost prezent chiar şi ministrul rus al Culturii, Vladimir Medinskii.
 
Juriştii fondului anticorupţie condus de Navalnîi denunţă de asemenea acapararea unor întreprinderi din mai multe regiuni ale Rusiei prin intermediul unor subalterni ai lui Iurii Ceaika. Fiii procurorului general al Rusiei şi-ar fi însuşit afaceri prin scheme ce presupun exercitarea unor presiuni asupra unor oameni de afaceri, sporirea controalelor sau deschiderea de dosare penale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările