Pierderile „de elită” suferite de Rusia de la declanşarea „operaţiunii speciale” din Ucraina

Pierderile „de elită” suferite de Rusia de la declanşarea „operaţiunii speciale” din Ucraina

Foto Gettyimages

BBC a verificat identitatea celor 1.083 de soldaţi ruşi morţi în „operaţiunea militară specială” din Ucraina, ale căror decese au fost confirmate de autorităţile locale sau de presa rusă. Peste 20% dintre soldaţii ruşi confirmaţi morţi sunt ofiţeri, inclusiv 10 colonei, 20 de locotenent-colonei, 31 de maiori şi 155 de ofiţeri inferiori, potrivit BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Olga Ivshina, corespondent al BBC World, a afirmat că dovezile demonstrează că  „Rusia a pierdut unii dintre cei mai buni specialisti ai sai, inclusiv membri de elita ai fortelor speciale, piloti de vanatoare foarte calificati si unii comandanti experimentati”. 
 
Mai mult, circa 15% din pierderile suferite de ruşi sunt paraşutişti din unităţi „care sunt considerate de elită ale armatei ruse”, a declarat Ivshina. 
 
Pierderile acestor paraşutişti sunt considerate foarte grele, deoarece pregătirea unui paraşutist în Rusia necesită mulţi bani şi timp. 
„Pe lista pierderilor confirmate se afla cel putin 15 membri ai fortelor speciale GRU (inclusiv 5 ofiteri) si trei ‘berete maronii’. Pregatirea si antrenamentul acestora dureaza luni sau chiar ani de zile. Testul pentru a obtine o bereta maronie este considerat a fi unul dintre cele mai dificile din lumea militara”, a menţionat jurnalista BBC.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările