Creştere explozivă a numărului de decese în Rusia

Creştere explozivă a numărului de decese în Rusia

FOTO EPA-EFE

Rusia a înregistrat un excedent de 428.000 de decese între aprilie 2020 şi mai 2021, informează Reuters, care a făcut un calcul în baza unor date publicate vineri de autorităţile ruse.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit majorităţii epidemiologilor, calculele efectuate în baza excedentului de decese sunt cel mai bun indicator al situaţiei reale în privinţa mortalităţii de COVID-19.

Celula rusă privind gestionarea pandemiei de COVID-19 avansează un bilanţ de 141.501 decese de la începutul pandemiei.

Însă Rosstat, agenţia federală de statistică, ţine o numărătoare paralelă şi estimează că numărul de decese legate de coronavirus se ridică la 290.000 în perioada prilie 2020 - mai 2021.

Rusia se confruntă în prezent cu un noul val de infectări, cauzat, potrivit autorităţilor, de varianta Delta, extrem de contagioasă, şi reticenţa populaţiei în a se vaccina anti-COVID-19.

Rusia a înregistrat în ultimele 24 de ore peste 25.000 de cazuri de infectări şi 752 de decese de COVID-19.

Autorităţile ruse au evitat, mai ales la începutul pandemiei, să prezinte situaţia reală a îmbolnăvirilor şi deceselor de COVID-19. Pe atunci, Vladimir Putin avea nevoie să organizeze un referendum care să-i permită modificarea Constituţiei în aşa fel încât să stea la putere până în 2036.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările