Bărbat descoperit aproape mumificat în bârlogul unui urs: cum a supravieţuit o lună şi modul în care a fost găsit

Bărbat descoperit aproape mumificat în bârlogul unui urs: cum a supravieţuit o lună şi modul în care a fost găsit

FOTO EPA-EFE

Un bărbat emaciat şi aproape mumificat, grav rănit, a fost găsit de nişte câini de vânătoare în bârlogul unui urs care îl păstra drept conservă pentru mai târziu, relatează The Siberian Times.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Alexandr din Republica Tuva, situată în sudul Siberiei, atacat de un urs brun în urmă cu aproximativ o lună şi târât în bârlogul acestuia pentru a fi mâncat mai târziu, a fost descoperit într-o stare deplorabilă de mumie vie: emaciat, aproape descompus şi cu coloana vertebrală ruptă.
 
Aflat în pragul morţii, bărbatul a avut puterea să-şi spună numele.
 
Nişte vânători locali l-au descoperit după ce câinii lor n-au vrut să plece din preajma bârlogului. Aceştia nu s-au oprit din lătrat până când vânătorii n-au fost înduplecaţi să verifice înăuntrul adăpostului ursului unde au descoperit bărbatul gata de a-şi da ultima suflare.
 
FOTO EADaily via The Siberian Times
 
L-au dus imediat la spital unde medicii au constat că avea coloana vertebrală ruptă şi unde bărbatul a putut spune câte ceva despre el şi despre ce i s-a întâmplat. Alexandr şi-a amintit numele mic, dar nu şi vârsta, şi s-ar fi aflat în bârlog de aproximativ o lună, el supravieţuind doar cu urină.
 
Bărbatul are răni multiple şi porţiuni de piele intrată în descompunere. Cei care îl îngrijesc spun că îşi poate mişca mâinile. Alexandr a fost filmat deschizând ochii şi spunându-şi numele.
 
Nu se ştie cum a ajuns să fie atacat de urs şi dacă şi el este un vânător, bărbatul putând spune doar că a fost atacat şi ursul i-a rupt coloana după ce l-a târât în bârlog, ca apoi să-l ţină spre păstrare pentru a-l mânca mai târziu.
 
Doctorii nu-şi explică cum a putut bărbatul supravieţui unor asemenea răni.
 
Povestea bărbatului a fost relatată de publicaţia rusească Izvestia şi de agenţia de presă EADaily.
 
Totuşi un purător de cuvânt de la Ministerul Sănătăţii din Republica Tuva a spus că nu pot confirma că întâmplarea a avut loc în această regiune, întrucât cazul nu apare înregistrat nicăieri, şi că probabil s-a petrecut în altă parte.
 
În plus, în clipul din spital cu bărbatul nu pare să se vorbească în limba locală a Republicii Tulva, iar medicii i se adresează acestuia în rusă, relatează express.co.uk.
 
Alexei Demin, redactor la EADaily, a declarat pentru The Independent că a primit clipul de la o sursă locală care la rândul său l-a primit de la „prieteni vânători via social media”.
 
Demin a recunoscut că poliţia locală din Tulva a contactat publicaţia acuzând că a fabricat povestea cu ursul.
Acelaşi video în care apare bărbatul numit Alexandr a însoţit o poveste de supravieţuire incredibilă care ar fi avut loc în oraşul rus Soci şi care a fost relatată pe 19 iunie. Şi în acel caz poliţia a declarat că nu s-a întâmplat aşa ceva – ca bărbatul să fi supravieţuit îngropat sub pământ într-un cimitir.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările