Zeci de români, evacuaţi de către poliţişti londonezi din Marble Arch

Zeci de români au fost escortaţi joi de către poliţia britanică în afara zonei Marble Arch, în cadrul unui amplu proiect de salubrizare iniţiat de către Consiliul Local Westminster, relateză „London Evening Standard".

Ştiri pe aceeaşi temă

Un grup de aproximativ 40 de persoane dormeau lângă o fântână din Marble Arch înainte de sosirea poliţiei, la ora locală 8.00 (10.00, ora României). Poliţiştii le-au ordonat să îşi strângă păturile, să le pună în cărucioarele cu rotile şi să evacueze zona.

Din grup făceau parte mai ales bărbaţi tineri şi femei bătrâne, precizează „London Evening Standard". Majoritatea s-au îndreptat spre Speaker's Corner, în Hyde Park, după ce grupul s-a dispersat.

"Nu erau prea ascultători. S-au certat cu poliţia vreo zece minute. Vor fi înapoi mâine dimineaţă. Vedem acest lucru tot timpul", a declarat un martor.

Consiliul Westminster a investit aproximativ un milion de lire sterline (1,25 milioane de euro) în acest proiect de salubrizare, înaintea începerii Jocurilor Olimpice, în cursul cărora sunt aşteptaţi trei milioane de vizitatori suplimentari pe zi. În cadrul operaţiunii sunt implicaţi mijloace suplimentare ca 20 de vehicule de făcut curăţenie, peste 200 de lucrători stradali şi 18 camioane de transport pentru gunoi.

"Este o investiţie substanţială pentru că lumea va fi cu ochii pe Londra, iar noi ne vom asigura ca Westminster să arate cel mai bine pentru vizitatori, oameni de afaceri şi rezidenţi în cursul Jocurilor" Olimpice, a declarat Ed Argar, un membru al Executivului local din Westminster.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările