Zeci de copii au fost răpiţi în Sudanul de Sud

Zeci de copii au fost răpiţi în Sudanul de Sud

Grupurile pentru drepturile omului a avertizat Sudanul de Sud cu privire la organizaţiile armate în creştere care recrutează şi folosesc copii-soldaţi FOTO The Guardian

O grupare armată din Sudanul de Sud a răpit cel puţin 89 de băieţi din nordul statului, urmând a-i folosi ca soldaţi, anunţă UNICEF.

Ştiri pe aceeaşi temă

Băieţii răpiţi în Sudanul de Sud, unii în vârstă de 13 ani, au fost răpiţi din casele lor, de lângă Malakal, capitala statului Nilul Superior, se arată în comunicatul UNICEF. 
 
Malakal, care se află sub control guvernamental, a fost scena unor lupte intense între forţele rebele şi trupele guvernamentale, notează „Washington Post“.
 
Grupurile pentru drepturile omului a avertizat Sudanul de Sud cu privire la organizaţiile armate în creştere care recrutează şi folosesc copii-soldaţi. Oficialii neagă asemenea susţineri, iar rebelii nu au răspuns acestor acuzaţii.
 
Anul trecut, 12.000 de copii au fost folosiţi ca soldaţi de forţele armate şi de grupările rebele din Sudanul de Sud, potrivit UNICEF.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările