VIDEO Două femei, înjunghiate în Sydney. Atacatorul, care a strigat „Allah Akbar”, a fost arestat

VIDEO Două femei, înjunghiate în Sydney. Atacatorul, care a strigat „Allah Akbar”, a fost arestat

Un bărbat care a înjunghiat mortal o femeie în districtul de afaceri din centrul oraşului australian Sydney, înainte să-i atace pe alţii cu un cuţit pe o stradă aglomerată, a fost arestat şi se pare că suspectul avea asupra sa informaţii legate de atacuri teroriste şi ideologii extremiste, pe un stick de memorie, potrivit The Guardian.

Însă poliţia a transmis că bărbatul nu era cunoscut ca având legături cu grupuri teroriste şi că a acţionat singur. Atacurile nu sunt tratate ca atentat terorist, a declarat, marţi seară, comisarul de poliţie din Nw South Wales, Mick Fuller.

Bărbatul de 21 de ani din Marayoung, situat în vestul oraşului Sydney, a sărit pe maşini şi a ţipat la trecători: „împuşcaţi-mă în cap”, înainte să fie imobilizat de mai mulţi civili – care au fost ulterior catalogaţi „eroi” de către poliţie.

La aproximativ o oră după arestarea bărbatului, trupul unei femei de 21 de ani a fost găsit într-un apartament din Clarence Street, în centrul oraşului Sydney. Ea a suferit numeroase răni prin înjunghiere.

Poliţia a declarat că bărbatul avea asupra sa, la momentul reţinerii, un USB cu mai multe documente care descriau „ideologii teroriste” şi detaliau crime ăn masă, inclusiv atacurile recente din America de Nord şi Noua Zeelandă, dar nu avea legături cunoscute cu grupuri teroriste şi a acţionat singur.

Bărbatul are un istoric de probleme mintale. Mai multe informaţii spun că el ar fi scăpat dintr-un centru psihiatric în ultimele zile, dar acestea nu au fost confirmate.

O altă femeie, în vâtstă de 41 de ani, a fost înjunghiată în spate, în apropiere de Hotelul CBD. Ea a fost transportată la spital, dar, din fericire, rana nu îi pune viaţa în pericol.

Imagini difuzate de presa australiană surprind un bărbat care sare pe capota unei maşini strigând ”Allah Akbar”, agitând un cuţit şi ţipând ”omorâţi-mă!”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: