Un om a supravieţuit cutremurului din Haiti cu ajutorul IPhone-ului

Un om a supravieţuit cutremurului din Haiti cu ajutorul IPhone-ului

Americanul s-a salvat cu ajutorul IPhone-ului

Cutremurul din Haiti a făcut zeci de mii de victime. Poveşti extraordinare ale unora dintre supravieţuitori au ieşit la iveală după puternicul seism.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dan Woolley, regizor de film american, filma un documentar în Haiti în momentul în care a avut loc seismul.

El a fost în pericol de moarte însă a supravieţuit datorită IPhone-ului său. Pe telefon, americanul avea instalat un program special creat pentru a oferi ajutor în caz de maximă urgenţă.

CITIŢI ŞI:

VIDEO Google Nexus One Vs. iPhone 3GS

Aplicaţia se numeşte ¨Pocket First Aid and CPR¨ (Prim-ajutor de buzunar) şi l-a învăţat pe american cum să-şi trateze rănile după ce a fost accidentat în urma prăbuşirii clădirii în care se afla.

Cu ajutorul aplicaţiei, dan şi-a oprit sângerarea de la picior cu un bandaj şi un garou pe care le-a încropit urmând instrucţiunile de pe IPhone. Totodată, telefonul l-a avertizat că nu trebuie să adoarmă pentru a nu intra în stare de şoc. Astfel, americanul şi-a pus alarma să sune din 20 în 20 de minute.

După 65 de ore de la dezastru, americanul a fost salvat de o echipă de prim ajutor franceză. El a declarat că fără telefonul său ar fi fost cu siguranţă mort, potrivit paginii electronice ¨Wired¨.

Vezi aici VIDEO cu felul în care funcţionează programul salvator

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările