Un distrugător rus a traversat Strâmtoarea Bosfor şi se îndreaptă spre Marea Mediterană

Un distrugător rus a traversat Strâmtoarea Bosfor şi se îndreaptă spre Marea Mediterană

Un distrugător rus provenind din Marea Neagră a traversat vineri dimineaţa strâmtoarea turcă Bosfor, îndrepându-se spre Marea Mediterană, a anunţat agenţia de presă Dogan, citată de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Distrugătorul-lansator de rachete de tip Smetlivîi a trecut prin strâmtoarea care traversează metropola turcă Istanbul, fiind însoţit de o navă a Pazei de Coastă a Turciei, relatează Dogan.

Agenţia rusă Interfax a anunţat, la începutul lui septembrie, că Smetlivîi se va deplasa spre estul Mării Mediterane, în apropiere de coastele siriene, unde deja se află mai multe nave ruse, în contextul unor ameninţări ale Statelor Unite de a realiza atacuri împotriva Siriei, un aliat al Rusiei.

Iniţial, distrugătorul trebuia să se deplaseze spre Capul Verde, dar a fost redirecţionat spre estul Mării Mediterane, potrivit Interfax.

Rusia, ale cărei nave de război au fost prezente constant în estul Mării Mediterane, de la începutul crizei siriene, a trimis în ultimele zile mai multe nave în regiune.

Trei nave de război ruse - nava de tip SSV-201 Priazovie, marile nave de debarcare Minsk şi Novocerkask - au trecut deja prin Bosfor pe 5 septembrie, deplasându-se spre aceeasi zonă a Mediteranei.

O sursa militară rusă a subliniat saptămâna trecută că aceste măsuri de consolidare vor permite Rusiei sa fie „capabilă să reacţioneze" în evoluţia situaţiei din Siria.

Serghei Ivanov, actualul şef al administraţiei de la Kremlin, fost ministru al Apărării şi un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a afirmat că prima misiune a acestor nave este o posibilă evacuare a numeroşilor cetăţeni ruşi care locuiesc în Siria.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările