Ucraina şi Rusia, pregătite să producă împreună unul dintre cele mai mari avioane din lume

Ucraina şi Rusia, pregătite să producă împreună unul dintre cele mai mari avioane din lume

An-124, una dintre cele mai mari aeronave din lume

Ucraina şi Rusia au finalizat un acord preeliminar pentru a relua producţia în masă de aeronave An-123 „Ruslan“, a anunţat vicepremierul ucrainean Yuri Boiko în cadrul unui mare eveniment dedicat aeronauticii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Semnarea acordului este programată pentru perioada septembrie- octombrie 2013, desfăşurată în timpul unei sesiuni a comitetului economic de cooperare din cadrul Comisiei Interguvernamentale Ucraineană-Rusă.

Vicepremierul a subliniat importanţa reluării producţiei de An-124, una dintre cele mai mari aeronave din lume. „Vom avea o piaţă uriaşă şi oportunitatea de a produce suficiente aeronave Ruslan astfel încât să fie şi atractiv din punct de vedere economic. Va da un impuls nu numai companiei producătoare, dar şi altor companii implicate în acest proiect“, a declarat Boiko.

Moscova şi Kievul au decis să stabilească împreună un program comun pentru a implementa cu succes acest proiect. Ucraina va contribui cu tehnologie şi inovaţii, în timp ce Rusia va asigura finanţarea şi piaţa de desfacere.

 „Avem tot interesul ca proiectul să demareze cât mai curând. Rusia şi Ucraina au fiecare capacitatea de a face acest program să funcţioneze eficient. Dacă vom depune eforturile potrivite, vom avea un rezultat pozitiv“, a mai spus vicepremierul ucrainean.

Programul An-124 va fi un proiect-pilot. Dacă se dovedeşte a fi eficient, cele două ţări ar putea să ia în considerare o integrare mai bună în producţia de aeronave de specialitate, dar şi civile, a adăugat Yuri Boiko. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: