Oraşul mexican în care sexul în locuri publice a devenit legal

Oraşul
mexican în care sexul în locuri publice a devenit legal

FOTO EPA-EFE

Autorităţile din Guadalajara, unul dintre cele mai conservatoare oraşe din Mexic, au aprobat o lege care permite relaţiile sexuale în văzul lumii, cu excepţia cazurilor în care există reclamaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit acestor modificări legislative, poliţia nu va mai avea autoritatea de a sancţiona actele sexuale publice, atât timp cât nu există nicio plângere din partea unui terţ, relatează NBC.

„A întreţine relaţii sexuale sau a săvârşi acte de exhibiţionism de natură sexuală în locuri publice, în autovehicule sau pe domenii private aflate în văzul lumii vor fi considerate infracţiuni administrative dacă un cetăţean solicită intervenţia poliţiei,” menţionează modificarea adusă la articolul 14 al legii.

Această schimbare a stârnit indignare în rândul cetăţenilor, care o cataloghează drept o problemă morală şi atrag atenţia că violatorii şi pedofilii îşi vor putea abuza victimele mai uşor.

Iniţiativa nu este prima de acest fel din lume. În parcul Vondelpark din Amsterdam, sexul în public este permis încă de acum zece ani. Singurele reguli în Amsterdam au în vedere păstrarea curăţeniei şi faptul că activităţile sexuale nu ar trebui să se desfăşoare în apropierea locurilor de joacă pentru copii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: