OMS opreşte studiile clinice pentru tratarea cu hidroxiclorochină şi combinaţia lopinavir/ritonavir a pacienţilor cu COVID-19 spitalizaţi

OMS opreşte studiile clinice pentru tratarea cu hidroxiclorochină şi combinaţia lopinavir/ritonavir a pacienţilor cu COVID-19 spitalizaţi

Coronavirus

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat duminică oprirea studiilor clinice referitoare la folosirea medicamentului pentru malarie hidroxiclorochină şi a combinaţiei de medicamente pentru HIV lopinavir/ritonavir pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 spitalizaţi, pentru că nu au redus mortalitatea acestora, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul a venit în timp ce OMS a raportat peste 200.000 de cazuri noi de coronavirus la nivel mondial într-o singură zi, pentru prima oară.
 
Din acest total, în Statele Unite au fost raportate 53.213 de cazuri noi consemnate vineri, a arătat OMS.
 
Aceste rezultate interimare ale studiului clinic au arătat că hidroxiclorochina şi lopinavir/ritonavir au redus foarte puţin sau deloc mortalitatea pacienţilor cu COVID-19 spitalizaţi, comparativ cu tratamentele standard. Investigatorii din studiile de solidaritate vor întrerupe studiile imediat”, a anunţat OMS într-un comunicat, referindu-se la studiile clinice efectuate e organizaţie în multiple ţări.
 
Potrivit agenţiei, decizia nu aferctează alte studii unde aceste medicamentele sunt folosite pentru pacienţii care nu sunt spitalizaţi sau ca profilaxie.
 
O altă ramură a studiului condus de OMS analizează posibilul efect al medicamentului antiviral remdesivir al companiei  Gilead.
 
Comisia Europeană a aprobat vineri, condiţionat, folosirea remdesivir, după ce s-a dovedit că scurtează durata spitalizării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: