Obama salută decizia lui Putin de a face un pas înapoi în criza din Ucraina

Obama salută decizia lui Putin de a face un pas înapoi în criza din Ucraina

Vladimir Putin şi Barack Obama încearcă să găsească o soluţie în privinţa crizei din Ucraina FOTO:Reuters

Casa Albă salută decizia preşedintelui rus, Vladimir Putin care a cerut Parlamentului de la Moscova să anuleze autorizaţia obţinută anterior pentru o posibilă intervenţie militară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vladimir Putin a cerut marţi Parlamentului să anuleze autorizarea pentru o intervenţie militară în Ucraina pe care a solicitat-o în martie.
 
Washingtonul s-a arătat mulţumit de această decizie şi salută poziţia liderului de la Moscova, Vladimir Putin, de a anula autorizaţia oficială pe care o obţinuse de Parlamentul rus cu privire la o posibilă intervenţie în estul Ucrainei, informează AFP.
 
„Salutăm orice iniţiativă a Rusiei de a pune capăt crizei ucrainene, în special decizia preşedintelui Putin de a cere Parlamentului să anuleze rezoluţia care ar permite o intervenţie a forţelor ruse în Ucraina", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest.
 
În ceea ce-i priveşte pe separatiştii proruşi, Earnest a declarat că salută şi „acordul separatiştilor pentru un armistiţiu şi vrem respectarea acestuia". 
 

De cealaltă parte, Vladimir Putin a menţionat că o încetare cât mai rapidă a focului în estul Ucrainei, atât din partea insurgenţilor, cât şi din partea armatei ucrainene, este deosebit de importantă, pentru ca cele două parţi să se aşeze la masa negocierilor.

Situaţia din Ucraina urmează să fie discutată vineri la summit-ul Uniunii Europene de la Bruxelles. 

Citeşte şi:
    

Un elicopter de transport aparţinând armatei ucrainene a fost doborât marţi de insurgenţi proruşi, în zona Slaviansk, nouă persoane aflate la bord murind în urma impactului cu solul. Separatiştii proruşi anunţaseră că vor respecta, până la 27 iunie, armistiţiul cerut de preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, răspunzând astfel la încetarea unilaterală a focului decretată vineri de Kiev, în cadrul unui plan de pace.

Obama l-a ameninţat la telefon pe Putin cu noi sancţiuni

Preşedintele american Barack Obama l-a sunat luni pe omologul său rus, Vladimir Putin, cu care a vorbit despre planul de pace prezentat de Petro Poroşenko pentru Ucraina. Liderul de la Casa Albă i-a cerut lui Putin să ia măsuri pentru a opri transporturile de armament din Rusia către estul separatist al Ucrainei şi să nu mai sprijine miliţiile proruse de acolo.

Insurgenţii proruşi din Ucraina acceptă un armistiţiu temporar. Vladimir Putin, ameninţat cu noi sancţiuni

Insurgenţii proruşi din estul Ucrainei au decis să accepte un armistiţiu temporar, în cadrul planului de pace propus de Administraţia Petro Poroşenko, anunţă un lider separatist, citat de AFP.

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările