Numărul doi al reţelei teroriste al-Qaida a fost asasinat în secret în Iran

Numărul doi al reţelei teroriste al-Qaida a fost asasinat în secret în Iran

Abu Muhammad al-Masri FOTO Times of Israel

Abdullah Ahmed Abdullah, alias Abu Mumammad al-Masri, care figura pe lista FBI cu cei mai căutaţi terorişti, a fost ucis în secret în august, în Iran.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul doi al al-Qaida, acuzat că a ajutat la plănuirea atacurilor din 1998 asupra a două ambasade americane din Africa, a fost ucis în Iran de către agenţi israelieni care au acţionat la cererea Statelor Unite, potrivit ediţiei de vineri a cotidianului „The New York Times”, care citează oficiali din cadrul serviciilor de informaţii.

Abdullah Ahmed Abdullah, care avea numele de luptător Abu Muhammad al-Masri, a fost împuşcat de doi bărbaţi aflaţi pe o motocicletă, la Teheran, la 7 august.

Lichidarea acestuia a fost păstrată secretă până acum, notează publicaţia citată.

Asasinii au eliminat-o şi pe fiica sa Miriam, văduva unui fiu al fostului lider al-Qaida Osama bin Laden.

SUA ofereau 10 milioane de dolari pentru orice informaţie care ar fi dus la capturarea lui al-Masri.

Ori cele două atentate cu bombă imputate lui s-au soldat cu 224 de morţi şi peste 5.000 de răniţi, fiind comise în Kenya şi Tanzania.

Conform „The New York Times”, numărul doi al al-Qaida se afla în Iran din 2003. Teheranul nu a recunoscut oficial moartea acestui terorist.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările