Autorităţile centrale din Mexic trimit unităţi militare federale în statul Michoacan pentru a detensiona situaţia

Autorităţile
centrale din Mexic trimit unităţi militare federale în statul Michoacan pentru
a detensiona situaţia

O parte din cetăţenii statului Michoacan sunt decişi să înceapă confruntarea armată cu membrii cartelului Cavalerilor Templieri. FOTO: reuters

Guvernul mexican a decis să trimită unităţi militare federale în statul Michoacan pentru a pune capăt conflictului armat care are loc în aceste zile între cetăţenii înarmaţi şi membrii unui cartel de droguri, potrivit BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aşa numitele „grupuri de asigurare a securităţii” au preluat puterea în mai multe oraşe mici în partea de vest a statului Michoacan în ultima săptămână. Reprezentanţii acestora susţin că duc lupta pentru recâştigarea libertăţii comunităţilor şi pentru a-i alunga pe membrii cartelului „Cavalerii Templieri”.

Ministrul de Interne al Mexicului, Miguel Angel Osorio Chong, a cerut „miliţiilor cetăţeneşti” să predea armele şi să înceteze acest conflict, ameninţându-i că nu va exista toleranţa faţă de persoanele care vor continua lupta armată.

Osorio Chong este sigur că violenţele nu vor înceta, după cum singur a recunoscut în urma unei întâlniri cu guvernatorul Michoacanului, Faisto Vallejo. Reprezentatul federal a cerut, de asemenea, celor din miliţiile locale să alăture poliţiei, dar aceştia au refuzat.

„Dacă renunţăm la armele noastre fără ca nici un lider al cartelului de droguri să fie arestat, ne punem în pericol familiile deoarece vor veni (n.r. – membrii cartelului) să-i omoare pe toţi, până şi câinii”, a declarat unul oamenii care se ocupă de coordonarea unei miliţii locale, Esranislao Beltram, citat de BBC.

Potrivit informaţiilor furnizate de media mexicană, miliţiile cetăţeneşti doresc să iniţieze o ofensivă împotriva membrilor cartelului din oraşul Apatzingan

Cartelul „Cavalerilor Templieri” este o grupare puternică din Michoacan ale cărei activităţi includ furturi, răpiri, operaţiuni de şantaj, dar mai ales traficul de metamfetamină şi marijuana. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: