VIDEO Descoperire rară în Mexic: doi gemeni siamezi de balenă gri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Balena siameză nu a supravieţuit FOTO The Telegraph
Balena siameză nu a supravieţuit FOTO The Telegraph

Cercetătorii din Mexic au descoperit în laguna Ojo de Liebre din Baja California doi pui de balenă siamezi. Ar putea fi primul exemplar de acest fel din specia sa. Puii au fost găsiţi morţi.

Specialiştii au făcut descoperirea pe 5 ianuarie, pe plaja din laguna Ojo de Liebre. Puii de balenă gri pluteau la mal. Ei măsurau între 2 şi 3 metri, mult mai puţin faţă de cât e normal - 3,6 - 4,8 metri.

Gestaţia la balenele gri durează aproximativ 13,5 luni, a declarat Jim Dines de la Muzeul de Istorie Naturală din Los Angeles pentru "National Geographic", aşadar puii au fost născuţi prematur după aproximativ 8,5 - 10,5 luni.

Cercetătorii care au descoperit anomalia naturii nu au putut stabili dacă mama a supravieţuit sau nu.

"Nu e nemaiauzit ca balenele mari să aibă siamezi. Dar din cauza anatomiei lor, balenele şi delfinii au aproape tot timpul un singur pui", a declarat Michael Moore, de la Oceanograful Woods Hole din Massachusetts. El e adăugat că acest lucru e influenţat şi de faptul că e foarte greu ca un pui să se dezvolte într-un mediu acvatic, aşadar creşterea a doi pui ar fi o misiunea dificilă.

Siamezii descoperiţi de cercetători au fost uniţi la stomac şi la spate.

Descoperire rară în Mexic: doi gemeni siamezi de balenă gri

Urmăreşte-ne şi pe Facebook - Tech Adevărul. Discutăm şi dezbatem acolo. https://t.co/sE0Bm2vxzZ pic.twitter.com/weed5vaH1l

— Tech Adevărul (@TechAdevarul) December 15, 2013

ȘtiințăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite